“Cum se fură alegerile la partid“: un manual de Dan Barna et. co. Comuniștii din `46 au ce învăța!


“Cum se fură alegerile la partid“: un manual de Dan Barna et. co. Comuniștii din `46 au ce învăța!

Eu cred că Gheorghe Gheorghiu Dej și Liviu Dragnea se înroșesc de jenă când văd cum se fură alegerile interne în USRPLUS. Nici la PSD nu țin minte să fi văzut atâtea scandaluri, excluderi și fraude cu metoda “Autobuzul“.

Relatează subprefectul de Vrancea, Radu Țigănuș, membru USRPLUS: “Astăzi, în proximitatea sediului USR PLUS, Mălureanu Liviu (președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, tot de la USRPLUS) a fost surprins cu o sacoşă plină cu buletine de vot precompletate, care urmau să fie distribuite către membrii votanţi“! Cum a reacționat conducerea partidului? L-a dat afară pe Țigănuș, cel care sesiza frauda. 

În Brăila, alt scandal. Tabăra prefectului a înscris în partid, peste noapte, nenumărați noi membri, care au votat cu cine trebuia. În schimb, singurul primar USR din județ, care e certat cu prefectul, n-a fost lăsat să voteze. Acum, se acuză reciproc de compromisuri cu PSD-ul. 

În toată țara este așa, unele fapte sunt publice, altele au apărut doar pe forumurile interne ale USRPLUS. De exemplu, la organizația din Sectorul 1, au fost transferați peste noapte circa 100 de membri USR din Dolj, care au votat cu doamna Clotilde Armand – scrie un dizident din acest partid. La Sectorul 2 au fost blocați să voteze zeci de membri care plătiseră în avans cotizația, pe un an, dar li s-a spus (când era prea târziu...) că  nu le sunt recunoscute plățile de după 1 ianuarie 2021, trebuiau să facă altele. Oamenii s-au trezit că pur și simplu nu au drept de vot. 

Până și-n Timiș, tabăra idolului sexo-marxiștilor, Dominic Fritz, a folosit metoda Autobuzul ca să câștige alegerile la Giroc.

Nu vă mai plictisesc cu aceste chichițe procedurale, cred că este clar ce se întâmplă: în pregătirea congresului USRPLUS, se măsluiesc alegerile interne, cu o brutalitate și lipsă de rușine cum nu am mai văzut. Bătălia este la nivel local, pentru controlul delegaților la congres. 

O să strige useriștii indignați? Dar la PSD și PNL e mai bine? Nu, nu este! Dar e bine de constatat că aici a ajuns USR-ul de când a dat de gustul ciolanului puterii! Liderii partidului ar face orice să nu fie scoși de la cașcaval. Care-i diferența față de PSD-ul pe care-l huiduiau? 

Problema mea nu este însă dacă Barna sau Cioloș preiau controlul USRPLUS. Doi stângiști, oportuniști, care vor manevra o masă de sexo-marxiști. Poate unora le pasă, mie nu. Nu am avut și nu am nici o așteptare de la ei. 

Însă marea întrebare pe care trebuie să și-o pună orice cetățean este: ce reforme va face un partid care fraudează cu atâta lipsă de rușine propriile alegeri? Ce reforme electorale  vor face Barna și Cioloș? Răspunsurile sunt evident, zero reforme. Iar legislația electorală va fi modificată doar pentru a-și proteja interesele, findcă deja se poate anticipa dezastrul de la alegerile din 2024. 

Mitul sexo-marxiștilor care reformează țara se topește ca zăpada în aprilie. O reformează furându-se între ei.  Nu va rămâne nimic din această mare minciună. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.