FOTO: SOS Nucșoara. Salvați casa eroinei Elisabeta Rizea și ajutați la transformarea acesteia în Memorial al Rezistenței Anticomuniste! Cine uită nu merită!


FOTO: SOS Nucșoara. Salvați casa eroinei Elisabeta Rizea și ajutați la transformarea acesteia în Memorial al Rezistenței Anticomuniste! Cine uită nu merită!

Profesorul Cătălin Nedelcu – neobosit cercetător al represiunii comuniste – lansează un apel emoționant, pe contul de Facebook al domniei sale, adresat tuturor acelora care pot ajuta, chiar și cu cele mai mici sume, proiectul de renovare și de transformare în Memorial al Rezistenței Anticomuniste al casei Elisabetei Rizea din Nucșoara (foto sus / arhiva Podul.ro).

Acest proiect este coordonat de inimosul Bogdan Varvoreanu, strănepotul eroinei Elisabeta Rizea. Podul.ro vă prezintă în integralitate apelul lansat de profesorul Cătălin Nedelcu:

”În seara aceasta am trăit din nou momente minunate la Nucșoara. Cu câteva dintre cele mai bune eleve de la Școala Gimnazială ‹Iordache Pacescu› Cosești am fost în casa Elisabeta Rizea Gheorghe Rizea, gazde ale Mihaelei și lui Bogdan Varvoreanu. Doi oameni minunați, care se luptă cu morile de vânt pentru a crea Casa Memorială Elisabeta Rizea Gheorghe Rizea. Bucuria este că acești copii deștepți și frumoși au înțeles câteva lucruri despre rezistența din Nucșoara, despre oamenii și locurile de aici. 

Tristetea mea, personal, e că nu reușim să ajutăm suficient la crearea unui loc al memoriei la Nucșoara după 30 de ani de la căderea comunismului. Toată țara știe de simbolul rezistenței anticomuniste Elisabeta Rizea. Dar cine ajută? Cine dă măcar 50 de lei pentru acest proiect? Am 8.200 de urmăritori pe pagina mea ‹Destine frânte în închisorile comuniste›. Fraților români, din 8.200, 820 dintre voi, vă rog, donați 30, 50, 100 de lei. Pentru Elisabeta Rizea! 

Știu că poate nu aveți încredere, știu că ați luat poate o țeapă, poate mai multe în viața dvs. Dar vă rog să aveți încredere în strănepotul Elisabetei Rizea, Bogdan Varvoreanu. Daca l-ați cunoaște ca mine, l-ați ajuta până în pânzele albe. Omul acesta va realiza ceva, mai devreme sau mai târziu și voi veți veni la Nucșoara și veți zice – uite, aici am pus și eu un leu la salvarea casei Elisabetei Rizea. Și veți fi mândri de voi! Iar eu voi fi mândru că v-am făcut să fiți mândri de voi!

(Bogdan Vârvoreanu, strănepotul Elisabetei Rizea și președinte al Asociației Elisabeta Rizea)

Reamintim că s-au deschis trei conturi, în RON, EUR și USD, la BANCA TRANSILVANIA din București, exclusiv pentru acest proiect de restaurare:

IBAN Cont RON: RO30BTRLRONCRT0383835101

IBAN Cont EUR: RO77BTRLEURCRT0383835101

IBAN Cont USD: RO81BTRLUSDCRT0383835101

SWIFT: BTRLRO22

Multumim.

Bogdan Vârvoreanu, strănepotul Elisabetei Rizea și presedintele Asociației”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.