Jandarmeria ticăloasă. Cum și-a însușit Inspectoratul de Jandarmi Vrancea salvarea a 12 persoane izolate de ape, deși riscanta operațiunea fusese întreprinsă de Salvamont. Mai mult, jandarmii au scăpat în apă drona cu care filmau, fiind și ea recuperată de către salvamontiști


Jandarmeria ticăloasă. Cum și-a însușit Inspectoratul de Jandarmi Vrancea salvarea a 12 persoane izolate de ape, deși riscanta operațiunea fusese întreprinsă de Salvamont. Mai mult, jandarmii au scăpat în apă drona cu care filmau, fiind și ea recuperată de către salvamontiști

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea își arogă, public, într-o postare însoțită de imagini video pe Facebook, salvarea a 12 persoane izolate de ape când, în realitate, dificila și riscanta operațiune fusese întreprinsă de Salvamont. Mai mult, drona cu care Jandarmeria a surprins imaginile respective a căzut în apă și a fost recuperată tot de către adevărații salvatori: Salvamont Vrancea, al cărui nume nici măcar nu este menționat în postarea Jandarmeriei. 

Situația a fost semnalată de Salvamont România, tot într-o postare pe Facebook: „Postare jenanta a jandarmeriei Vrancea, care se lauda cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont, fără sa nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitura, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliana. Dar așa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenanta atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit !  Și puteați sa ne aduceți și mulțumiri ca v-am salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional încât ați dat cu ea în apa, dar, dacă nu eram noi să o recuperam nu mai aveați cu ce imagini sa va lăudați abilitățile de cameramani”.  

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea: „Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”. 

După postarea Salvamont, reprezentații IJJ Vrancea au adăugat un comentariu care vădește o atitudine cinică și ticăloasă în ton cu manipulările publice ale instituției după momentul 10 august 2018. „Informațiile pe care le-am avut la momentul redactării materialului nu includeau participarea Salvamont la acțiune, însă apreciem contribuția echipei Salvamont la succesul misiunii de salvare”, scrie IJJ Vrancea, stârnind un val de hohote de râs din partea celor care au urmărit schimbul de replici dintre cele două instituții. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.