Predicțiile unui renumit sociolog. Următorul președinte al României va fi Emil Boc. Chiar dacă este membru PNL, primarul din Cluj-Napoca este un „om de stânga, dar stânga autentică”


Predicțiile unui renumit sociolog. Următorul președinte al României va fi Emil Boc. Chiar dacă este membru PNL, primarul din Cluj-Napoca este un „om de stânga, dar stânga autentică”

Sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu, fost consultant politic și un observator atent al evenimentelor politice, este de părere că Emil Boc se pregătește pentru prezidențialele din 2024 pe care ar avea și șanse să le câștige. 

Și analistul expert în reforma administrației publice Sorin Ioniță, președintele think tank-ului Expert Forum (EFOR), are o părere similară, fiind, de asemenea, convins că Boc va fi următorul președinte al României. 

Văd că şi Sebastian Lăzăroiu confirmă ce mi se tot arată mie în cafea de ceva vreme, anume că Emil Boc va candida în 2024 la preşedinţia României şi, cel mai probabil, o va câştiga”, scrie Ioniță pe pagina sa de Facebook.  

Interesant este și faptul că Lăzăroiu îl consideră pe Boc mai degrabă un politician de stânga decât un liberal, apreciind că acest aspect nu poate decât să-l avantajeze pe actualul primar al Clujului.  

„PSD nu are un candidat, de aia unii trag cu ochiul spre Geoană (Mircea Geoană), dar e complicat. Deși îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt șanse mari să avem un președinte de stânga în 2024, și eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc. Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, știm bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaște bine și a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru”, a declarat Sebastian Lăzăroiu în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24. 

„Are apariții foarte dese, probabil era o variantă pentru șefia PNL, știu că a și fost curtat de tabăra care acum îl susține pe Cîțu. Și Boc ar fi câștigat în fața lui Orban, nu la un scor mare, dar el și-ar fi expus șansele de a deveni președinte în 2024, ar fi fost cam devreme să pui în funcția de președinte PNL încă din septembrie. Ăsta a fost calculul”, a mai spus Lăzăroiu.  

Întrebat de ce oamenii l-ar vota pe Boc, în condițiile în care în 2010, când era premier, a tăiat salariile bugetarilor, fostul consultant politic a răspuns: „A trecut mult timp de atunci, unii oameni au uitat, alții au înțeles mai târziu ce s-a întâmplat atunci”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.