EXCLUSIV Ludovic Orban susține o persoană incompatibilă la șefia PNL Sector 2, alături de un traseist care a activat inclusiv în partidul lui Ghiță, dar și în Garda Civică a penalului Onțanu. Ultima ședință de filială s-a lăsat cu scântei


EXCLUSIV Ludovic Orban susține o persoană incompatibilă la șefia PNL Sector 2, alături de un traseist care a activat inclusiv în partidul lui Ghiță, dar și în Garda Civică a penalului Onțanu. Ultima ședință de filială s-a lăsat cu scântei

Anunțul președintelui PNL Sector 2, fosta ministră a Educației Monica Anisie, conform căruia îl va susține pe premierul Florin Cîțu la Congresul formațiunii politice din septembrie a reprezentat o lovitură de proporții pentru actualul șef de partid, Ludovic Orban. Conform surselor Podul.ro, Ludovic Orban și-a făcut apariția luni seară la ședința PNL Sector 2, în cadrul căreia a avut o ieșire necontrolată la adresa membrilor echipei Monicăi Anisie, pe care i-a catalogat drept "penibili". 

După această scenă, Ludovic Orban s-a tras într-o poză cu echipa lui din interiorul filialei PNL Sector 2. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva detalii referitoare la echipa lui Orban de la PNL Sector 2, chestiuni care nu prea îi fac cinste actualului președinte al Partidului Național Liberal.

Ludovic Orban o susține pe șefa DSP București, Oana Nicolescu, la șefia PNL Sector 2. Ceea ce trebuie menționat este că Nicolescu se află într-o situație de incompatibilitate, fiind funcționar public, dar în același timp președinte al Organizației de Femei PNL Sector 2. Cele două poziții sunt incompatibile, atât timp cât președinții direcțiilor de sănătate publică sunt asimilați funcționarilor publici, iar acestora, potrivit Legii 161/2003, le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice și să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic. 

Legea 161/2003, Art.98: "Funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice și să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic".

Oana Nicolescu nici nu s-a sfiit să-și anunțe public candidatura la PNL Sector 2, deși se află într-o situație de incompatibilitate. 

Mai mult, soțul Oanei Nicolescu este consilier local PNL Sector 2. Pe cale de consecință, pare greu de crezut că șefa DSP București își poate ține simpatiile politice acasă.

În echipa lui Orban de la Sectorul 2 figurează și Adrian Costache, actualmente viceprimar al S2, care s-a făcut remarcat până acum doar prin traseism. Costache a fost membru UNPR Sector 2 și a activat în Garda Civică a fostului primar penal Neculai Onțanu. Nu în cele din urmă, trebuie menționat că Adrian Costache, până la a fi reevaluat de Ludovic Orban, a trecut și pe la PRU, partidul infractorului fugar Sebastian Ghiță, formațiune politică în care a ocupat funcția de vicepreședinte. 

Vă prezentăm și imaginea care atestă că Adrian Costache a activat și în Garda Civică a penalului Onțanu: 

Bogdan Cătălin Steriopol este un alt personaj controversat, aflat în echipa lui Orban de la Sectorul 2. Nepotul Bitanului, baronul de Teleorman, a fost impus repede în filială, fiind cunoscută relația apropiată dintre Costel Barbu și Ludovic Orban. Pe lângă legăturile de familie, Steriopol a avut o activitate mediocră în presa sportivă, dar a fost ajutat să se apropie de "lumea bună" de Ana-Maria Prodan, impresara de fotbaliști. Aceasta l-a folosit pe Steriopol ca portavoce și, totodată, pentru a da pe surse informații menite să umfle sumele de transfer ale jucătorilor. Așa a ajuns Steriopol să aibă legături strânse și cu investitorii imobiliari din Sectorul 2. În prezent, Steriopol este și consilier personal al Primarului General, Nicușor Dan. Probabil studiile de la obscura facultate Artifex îl recomandă pentru acest post. Conform surselor Podul.ro, Steriopol urmează să fie înscăunat și în funcția de director al ALPAB, chestiune de care s-au ocupat Costel Barbu și Ludovic Orban.

Date fiind detaliile prezentate mai sus, nu ar fi o surpriză ca echipa Orban să piardă alegerile interne din PNL Sector 2. Recent, echipa Orban a înregistrat un prim eșec notabil în perspectiva Congresului PNL din septembrie. Concret, deputatul Ervin Molnar, aflat în echipa lui Ludovic Orban, a pierdut alegerile interne pentru un nou mandat de președinte al organizației PNL Târgu Mureș. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.