Premierul Florin Cîțu a înregistrat o victorie notabilă în perspectiva Congresului din septembrie împotriva contracandidatului Ludovic Orban. Concret, deputatul Ervin Molnar, aflat în echipa lui Ludovic Orban, a pierdut alegerile interne pentru un nou mandat de președinte al organizației PNL Târgu Mureș. Cel care a câștigat cursa pentru funcția de președinte al respectivei filiale PNL este șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgența pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, doctorul Horaţiu Suciu. Dintre cele 219 de voturi valabil exprimate, doctorul Horațiu Suciu a obținut 135, în timp ce fostul lider al filialei, deputatul Ervin Molnar, a fost beneficiarul a doar 84. Ceea ce trebuie menționat e că doctorul Horațiu Suciu, în anul 2015, a realizat primul implant de inimă artificială din țara noastră.
La reuniunea PNL Târgu Mureș, care a avut ca scop principal alegerea conducerii filialei, au participat și secretarul general al formațiunii politice la nivel național, Robert Sighiartău, și europarlamentarul Rareș Bogdan, ceea ce, potrivit bzi.ro, a avut un impact puternic în consolidarea șanselor doctorului Horațiu Suciu în cadrul alegerilor interne.
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat marți seara, pe parcursul reuniunii pentru alegerea președintelui filialei PNL Târgu Mureș, că formațiunea politică trebuie să se reorienteze astfel încât să promoveze oameni cu cariere, ai căror parcurs profesional nu depinde de o funcție acordată politic.
"Trebuie să ne uităm cu atenţie la anul 2024 şi tot ceea ce alegem şi la nivel local şi la nivel naţional trebuie să fie legat de performanţă. (...) Trebuie să punem oameni care nu depind numai de o funcţie politică, pentru că au o mai mare libertate să producă schimbări, să întărească principii şi să schimbe sistemul ăsta infect în care ne aflăm de foarte mulţi ani. Să ştiţi că politicienilor, putem să ne includem toţi, şi inclusiv eu, le e cel mai frică să îşi piardă funcţiile, fiindcă parte din ei nu au ce face în mediul privat. Şi cred că trebuie să punem în fruntea partidelor oameni curajoşi, care au principii şi care au caracter şi care pot să spună lucrurilor, aşa cum mai spun şi eu, în faţă. M-am săturat în politică să ne ascundem pe la spate şi să încercăm să zugrăvim ceea ce nu ar trebui zugrăvit. Noi vrem să schimbăm lucrurile", a afirmat Robert Sighiartău.
De asemenea, Robert Sighiartău a precizat că este foarte important modul în care se desfășoară competiția în interiorul PNL, mai ales în contextul în care 2024 vine la pachet cu 4 runde de alegeri.
"Suntem într-un proces de alegeri interne, PNL are alegeri la patru ani şi ne bucurăm că în PNL, spre deosebire de alte formaţiuni politice, există o competiţie. Este extrem de important să avem o competiţie bazată pe dialog, pe idei, pe dezbateri privind doctrina partidului, dar şi programul candidaţilor pe ceea ce înseamnă 2024, un an în care vom avea patru rânduri de alegeri, europarlamentare, locale, prezidenţiale şi parlamentare deodată. Un an de foc în care Partidul Naţional Liberal trebuie să fie pregătit, trebuie să aibă ce mai bună garnitură şi la nivel naţional, când vom avea un tandem preşedinte-premier, dar şi alţi candidaţi care trebuie să stea bine la cota de încredere şi la alegerile europarlamentare, dar şi la celelalte alegeri. (...) Trebuie să avem mare grijă cum ducem această competiţie fiindcă nu avem voie să ne atacăm între noi mişeleşte, în spaţiul public sau pe Facebook şi prin conturi false", a spus secretarul general al PNL.
În privinţa viitorului formațiunii politice, Sighiartău a menționat că doreşte ca PNL să fie primul partid de dreapta din România care câştigă două cicluri electorale şi guvernează opt ani la rând.
"Uitaţi-vă în istoria României şi o să vedeţi că niciun partid de dreapta nu a mai câştigat alegerile consecutiv şi nu a mai guvernat consecutiv România timp de opt ani. Dar pentru asta alegerile din 2024 nu vor mai fi despre 'Jos PSD!', vor fi despre ceea ce am făcut, iar soluţia este cea pe care au adoptat-o oamenii de succes din PNL", a conchis Robert Sighiartău. (sursa: Agerpres)
Ervin Morar este nimeni altcineva decât fostul șef al Apelor Române în mandatul de premier al lui Ludovic Orban, un "animal politic" precum Petru Avram, liberalul care a ocupat funcția de director al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, instituție care a devenit celebră în urma unei investigații Recorder ce a devoalat modul în care a fost angajată o chelneriță fără pregătire în domeniu, în timp ce inginerul care a dat în vileag acest lucru, ne referim la Gabi Musteață, s-a ales cu o concediere. Dacă Petru Avram nu doar că a acționat, dar s-a și intitulat drept "animal politic", Ervin Molnar s-a rezumat doar la acțiuni, însă se încadrează în aceeași categorie. Imediat după ce a fost instalat în funcția de șef al Apelor Române, Molnar a trimis o circulară tuturor decidenților de la administrațiile bazinale de apă prin care le atrăgea atenția că orice schimbare de personal trebuie să primească întâi acordul său, conform Libertatea. În acest sens, amintim că Recorder dezvăluia anul trecut că inginerul Ovidiu Ianculescu a fost demis de la șefia Serviciului de Gospodărie a Apelor Mureș pentru a fi înlocuit cu un om de partid, funcția fiind atribuită fără vreun fel de concurs.
Recorder, pe 23 noiembrie 2020: "După ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia (...) În domeniul gospodăririi apelor, 13 membri PNL fără nicio expertiză în domeniu au primit funcții de directori". (mai multe detalii AICI)