VIDEO. De ce nu au tras oamenii legii când gorilele interlope s-au năpustit asupra „Activistului buzoian”? Un polițist spune că legea actuală nu-i împiedica în niciun fel să facă uz de armă


VIDEO. De ce nu au tras oamenii legii când gorilele interlope s-au năpustit asupra „Activistului buzoian”? Un polițist spune că legea actuală nu-i împiedica în niciun fel să facă uz de armă

Tavi Perțea, ofițer de poliție din cadrul IJP Bihor, Poliția Oradea, explică într-o intervenție filmată pe canalul său de Youtube că legislația actuală nu trebuie modificată, în baza acesteia reprezentanții legii putând folosi, fără probleme, armamentul din dotare. 

„Eu am tras cu pistolul, am încătușat persoane violente și cunosc polițiști care la două luni de zile schimbă spray-ul paralizant. Deci totul depinde de polițiști. Deci pe aceeași legislație, avem polițiști care își fac treaba și folosesc mijloacele din dotare și care nu negociază cu persoanele care încalcă legea și avem polițiști timorați, polițiști care se sperie și care spun că decât să tragi cu pistolul, mai bine arunci cu el. Deci totul pleacă de la atitudinea polițiștilor, dar și de la atitudinea infractorilor”, explică Perțea. 

El mai spune că atitudinea agresivă a infractorilor față de polițiști ar fi tot mai răspândită și pentru că opinia publică încurajează „astfel de lucruri”. „Uitați-vă la orice postare în care un cetățean, indiferent de ce a făcut el, dacă un pic agasează polițistul și-l ia la întrebări, toată lumea începe să-l aplaude. Lumea începe să țină cu cel care încalcă legea. Nimeni nu întreabă dacă polițistul și-a făcut treaba. Și polițiștii, și infractorii citesc aceste reacții și tocmai din această cauză s-a ajuns la un dispreț față de lege”, mai spune Perțea.  

În cazul „Activistului buzoian” Gabriel Nițu, bătut în prezența poliției de interlopii care îl urmăreau de zeci de minute, care îi loviseră mașina în mod repetat și-i spărseseră geamurile pentru că-i filmase în timp ce vindeau ilegal păsări vii pe marginea drumului, Perțea apreciază că colegii săi de la Buzău trebuiau să fie cu mâna pe armament și să-l folosească în momentul în care viața lor și a victimei era pusă în pericol de către agresori. Mai multe detalii găsiți în clipul de mai jos.  

VEZI ȘI: VIDEO. „Activistul Buzoian”, bătut cu Poliția de față, explică de ce erau matahalele interlope atât de nervoase, iar oamenii legii total neputincioși. „Sunt afaceri de sute de milioane”



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.