România este prizoniera bandei Dorneanu de la CCR


România este prizoniera bandei Dorneanu de la CCR

Nici o reformă nu se va face în România cu această Curte Constituțională. Nici un pas înante nu va face această țară cu o astfel de Curte Constituțională. 

În acest moment, curtea este ocupată de o grupare sinistră plasată acolo de Ciuma Roșie:

-Valer Dorneanu, președintele CCR, este un mărunt jurist ceaușist, dus în lesă de Ion Iliescu și apoi preluat de Liviu Dragnea. În 2019, pensiile sale speciale însumau 400.000 de lei!

-Cristian Deliorga, judecătorul constănțean favorit al găștii Mazăre. Dragnea l-a trimis în CCR. Are pensie specială peste 20.000 de lei pe lună.

-Marian Enache: fost consilier al lui Iliescu. În 2019, încasa pensii speciale de 500.000 de lei!

-Mona Pivniceru, iubita infractorului Vlasov, aflat acum la pușcărie. Ministru al Justiției în guvernul Ponta. Fost lider al unui pseudo-sindicat al judecătorilor, care a coordonat o grevă ilegală pentru ca magistrații să primească sporuri cel puțin lipsite de etică, profund imorale...Doamna are pensie specială de 398.000 de lei, în 2019.

-Atilla Varga: modest jurist și politruc UDMR. Pensionar special cu 410.000 de lei, în 2019.

Încă nu și-a publicat declarația de avere din 2021 Gheorghe Stan, fostul șef al sinistrei secții speciale înființate de Dragnea ca s-o ancheteze pe Kovesi, însă sunt convins că va încasa pensie specială, dacă nu cumva deja beneficiază de ea.

Pe scurt: dinte cei nouă judecători ai CCR, șase sunt legați de Ciuma Roșie. Cinci au deja pensie specială, iar altul probabil că își va primi tainul.

Ce poți să faci cu această șleahtă? Oamenii vor opri orice demers pentru reformarea României, nu doar pe cele privind pensiile speciale. Abia în iunie 2022 îi expiră mandatul lui Dorneanu. Alții au mandate până prin 2025 sau 2028...

Însă, personal, nu cred că schimbarea unora dintre judecători va face din CCR o instituție decentă, care să păzească spiritul Constituției, în pas cu lumea în care trăim. CCR va rămâne o structură captivă intereselor politico-mafiote, anti-reformistă. Judecătorii de la CCR primesc pensii speciale uriașe, pe care le cumulează cu salariul, și, pe lângă aceste avantaje materiale, sunt de facto intangibili de către lege: ei pot fi trimiși în judecată doar cu acordul plenului CCR. De ce le-a dat regimul Dragnea bani și super-imunitate? Ca să-i transforme în paznicii regimului securisto-cleptocratic instaurat de Ion Iliescu în 1990. Dacă acest regim pică, probabil că vor pica și privilegiile obraznice ale judecătorilor CCR – iar ei știu asta. 

Așa cum spuneam acum câteva zile: nu este nimic de făcut cu actuala Constituție, fițuica bolșevică elaborată de comunistul Iliescu. Și nici cu gardienii acestei fițuici, așa-zișii judecători de la CCR, nu-i nimic de făcut. Împreună trebuie aruncați la lada de gunoi a istoriei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.