VIDEO. „Activistul Buzoian”, bătut cu Poliția de față, explică de ce erau matahalele interlope atât de nervoase, iar oamenii legii total neputincioși. „Sunt afaceri de sute de milioane”


VIDEO. „Activistul Buzoian”,  bătut cu Poliția de față, explică de ce erau matahalele interlope atât de nervoase, iar oamenii legii total neputincioși. „Sunt afaceri de sute de milioane”

„Mori cu Poliția! Asta e Poliția Română!”, a strigat „Activistul Buzoian” Gabriel Nițu, 41 de ani, reușind, pe cont propriu, să scape din încercuirea unei grupări interlope deosebit de agresive ai cărei membri executau inclusiv sărituri pe capota mașinii sale, în prezența mai multor polițiști efectiv timorați, depășiți și copleșiți numeric de indivizii porniți la atac. 

Cu geamurile autoturismului personal sparte, cu mașina accidentată în mai multe locuri și cu fața plină de sânge, Gabriel Nițu a continuat să filmeze și să relateze ce i se întâmplă, precizând că fusese hăituit de interlopi, blocat, lovit, mai bine de jumătate de oră, prin mai multe localități din Buzău (pe DJ203K), până să apară primul echipaj de poliție.  

Inițial, trei dintre cei mai agresivi  atacatori au fost puși în libertate, dar mediatizarea intensă a cazului a răzgândit autoritățile indulgente cu infractorii care au dispus rearestarea acestora.  

Astfel, trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani au fost reținuți, duminică seară,urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, după cum a precizat biroul de presă al IPJ Buzău 

Tot duminică seară, „Activistul Buzoian” a povestit la Realitatea ce i s-a întâmplat pe 12 iunie și de ce a reușit să-i înfurie în asemenea hal pe interlopi care au pornit în urmărirea lui în picioarele goale: 

„Din păcate este și o problemă a Poliției Române. Avem o secție de Poliție la 30 de kilometri, poate și mai mult. Practic, Poliția Română este în deficit, iar personalul pe care îl are este neprofesionist, incapabil să gestioneze anumite situații, așa cum ați văzut și în imaginile postate public de mine. Se vede destul de clar. Suni la 112, vorbești o jumătate de oră, vine poliția după 30 de minute, iar când vine, tragi nădejde că te va apăra și vine o domnișoară cu părul desfăcut și un domn care nu aude. Țip la el de la doi metri și nu mă aude, doamnă. Avea și pistol, și spray lacrimogen...iar eu eram ca și mort cu ei lângă mine. Dumnezeu a vrut...nu știu am avut șansa să supraviețuiesc...dacă acel individ cu Loganul nu accelera, mai mult ca sigur eu eram lichidat. (…) Oamenii ăștia pe care i-am filmat nu doar fac comerț ilegal cu găini, într-o zonă cu gripă aviară, fac niște lucruri complexe, de sute de milioane. Evaziune fiscală..și poliția nu i-a văzut că aveau cuștile puse pe postamentul drumului județean, chiar în fața porților în care locuiau...

M-au urmărit mai bine de jumătate de oră. M-au urmărit prin mai multe localități și numai Dumnezeu știu cum am trecut de barajele lor...Am postat 12 clipuri infernale...am fost blocat și în față, și în spate. Nici un Columbia nu am văzut așa ceva”.  









„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.