Trompeta Cristache se lamentează că "haznaua" pe care o moderează la TVR a fost reprogramată: "Eu nu știu ce trebuie să fac la 17"


Trompeta Cristache se lamentează că "haznaua" pe care o moderează la TVR a fost reprogramată: "Eu nu știu ce trebuie să fac la 17"

Emisiunea "România 9", realizată la postul public TVR 1 de o trompeta pesedistoidă, ne referim la Ionuț Cristache, a fost mutată de noua conducere a televiziunii de la ora 21.00, la ora 17.00. Astfel, până îi expiră contractul și anume la finalul anului 2021, Cristache va pierde o pare considerabilă din public, mai ales din segmentul românilor care abia ies la ora 17 de la muncă sau încă se află la job. 

CITIȚI ȘI: Tupeul trompetei penalilor de la TVR, Ionuț Cristache: "Nu consider că sunt plătit din bani publici"

Într-o declarație pentru Pagina de Media, Cristache a precizat că nu știe ce trebuie să facă pe noul tronson căruia i-a fost atribuit emisiunea: "Nu m-a contactat nimeni. Contractul este unul cadru in TVR, inteleg, cu evidente deosebiri pentru Romania 9 si pentru ora 21.00. E foarte importanta ora.

Eu cu nicio conducere de pana acum nu am discutat despre o alta ora la semnarea sau resemnarea contractului. Pana acum 2 ani era si ora trecuta in contract si in procesul verbal de negociere, dar de 2 ani am agreat sa nu mai trecem pentru ca se considera evidenta ora 21.00.

Si acum, la ultima prelungire nu s-a pus nicio clipa problema orei pentru ca era implicita, chiar denumirea produsului "Romania9" reflecta asta.

Un produs care si-a fidelizat un public in aproape 5 ani de emisie, cu potential de crestere, cu perspective... toate argumentate de studii de piata profesionist executate si analizate, nu de dorinte individuale.

Asadar, eu stiam care sunt exigentele postului pentru acest tronson, reflectate, de altfel, si in contract. Mi s-a cerut tot timpul performanta. Si pe mandatul Irinei Radu si pe cel al Doinei Gradea. Si atat cat am putut, in limita postului si peste, am livrat.

In toti cei 5 ani am crescut constant sau m-am stabilizat chiar si cand postul o lua la vale.

Eu nu stiu ce trebuie sa fac la 17.00. Nu mi-a fost comunicat nimic despre acest tronson. Ce doresc, ce nemultumiri au de ce m-au mutat pe mine acolo, ce asteptari au de la mine.

Ei aplica, sa zicem, reteta de cozonaci de la ora 21.00 pentru o zacusca de la ora 17.00 si daca nu iese  zacusca buna, cel mai probabil, sa-l traga pe Cristache la raspundere ca nu stie sa faca zacusca.

Nu vreau sa ma lansez in supozitii, dar stii si tu cum e tronsonul acela, unde mai pui ca publicul Romania9 e la munca. Mai e si vara si, pe langa faptul ca stim ca vara nu-i ca iarna, mai e ceva. Consumul de TV vara scade. Si plus ca m-au pus dupa minoritati. Adica dupa 0.0.

Repet. Nu stiu ce modificari sa fac, nu stiu daca se asteapta sa operez vreo modificare. E prima data cand sunt confruntat cu o astfel de situatie.

In alte televiziuni, cand se petreceau genul acesta de viraje, ni se comunicau strategia, asteptarile, targeturile, in baza unor studii profesonist facute.  Aici nimeni nu mi-a comunicat nimic.

NU stiu daca exista un studiu, nu stiu care sunt asteptarile, nu stiu ce sa fac, nu stiu de ce resurse dispun, nu stiu daca pot folosi infrastructura Stirilor, nu stiu NIMIC pentru ca nu mi s-a comunicat NIMIC".

Amintim că deputatul PNL Gigel Ştirbu i-a spus în luna martie Doinei Gradea, şefă TVR la acea vreme, că emisiunea lui Ionuţ Cristache, România 9, este de-a dreptul o hazna. Afirmația a fost făcută în una dintre ședințele din Parlament care au dus la demiterea Doinei Gradea de la conducerea TVR.

Gigel Ştirbu: "Aţi transformat principală emisiune din prime-time a TVR într-o haznă. La ora 9, pe televiziunea publică, plătită din banii cetăţenilor, timp de trei ani, timp de patru ani de zile, se face o politică partizană deşănţată. Am spus-o de fiecare data şi îmi voi menţine părerea, susţinea Ştirbu în Parlament".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.