Bogdan Chirieac crede că Clotilde Armand trebuie arestată. „Analistul”-milionar din contracte uriașe cu statul jignește oribil electoratul USR PLUS, apreciind că e genul care își răstoarnă gunoiul în fața casei și scuipă pe stradă


Bogdan Chirieac crede că Clotilde Armand trebuie arestată. „Analistul”-milionar din contracte uriașe cu statul jignește oribil electoratul USR PLUS, apreciind că e genul care își răstoarnă gunoiul în fața casei și scuipă pe stradă

În contextul protestului regizat, duminică, de RTV la sediul Primăriei Sectorului 1, unde mai multe persoane coordonate de Codruța Cerva, scandalagioaică stradală cu ocupație incertă, apropiată a postului de televiziune patronat de fugarul Sebastian Ghiță, au adus saci cu resturi menajere pe trepte, revoltate, chipurile, de criza gunoaielor de la Sectorul 1, „analistul” Bogdan Chirieac a apreciat că edilul Clotilde Armand ar trebui arestată, „luată direct din birou”. 

 ”Eu nu cred că doamna Clotilde trebuie înlăturată de partidul domniei sale. Genul ăsta de oameni, care votează Armand, nu sunt deloc deranjați de ceea ce se întâmplă. Deci faptul că Sectorul 1 a devenit o uriașă groapă de gunoi nu cred că îi deranjează pe votanții USR. Deranjează votanții PSD, PNL, PMP, PRO România, AUR, deși AUR și USR au o componentă comună importantă. Acesta este un electorat care nu este deranjat de astfel de lucruri, iar doamna Armand este în continuare un as important pentru partidul său. Dacă ar îndepărta-o, în opinia mea, USR ar pierde. USR se duce mereu în 10-15%. Acesta este un electorat care va dori să-și răstoarne coșul de gunoi în fața casei, să se scuipe pe stradă, nu e niciun fel de problemă pentru acest electorat, ceea ce face doamna Armand. În ceea ce privește o posibilă fraudă la alegerile locale de la Sectorul 1, nu îl deranjează pe electoratul USR că zice: și ce dacă a furat, că PSD fura mai mult”, a precizat Bogdan Chirieac într-o intervenție la Romania TV. 

„Analistul” mai crede că ancheta presupusei fraude electorale de la Sectorul 1 va fi „sugrumată”, lăudând îndelung controversata ieșire publică a procurorului Sorin Iaşinovschi pe care îl consideră un „om curajos, profesionist” și apreciind că orice alt primar ar fi fost săltat de organe direct din birou dacă provoca o criză a gunoaielor în zona pe care o are de administrat. (despre declarațiile publice ale lui Iașinovschi puteți citi AICI, iar despre războiul gunoaielor de la Sectorul 1 și caracatița uriașelor interese financiare din spatele acestuia puteți citi AICI)

”Ca un simplu cetățean am văzut la televizor o fraudă electorală. Asupra acestui aspect s-a pronunțat însuși procurorul de caz. Mai departe, cum să spui că alegerile au fost libere și corecte când noi am văzut de pe camere oficiale niște inși plecând cu niște saci de voturi. După exact acel moment chiar nu mai ai ce să spui. Eu nu sunt deloc optimist, eu cred că ancheta va fi sugrumată. De altfel, reacția procurorului care a ieșit public a fost reacția unui om curajos, profesionist, care a dat de înțeles că e modalitatea sa de a face față presiunii, dar nu poate rezista pentru că sistemul este împotriva lui. Am văzut că procurorul general a amânat ancheta, nu există totuși niciun motiv. Voturile alea au fost numărate într-o noapte. Zece polițiști judiciariști au nevoie de șase luni să numere aceleași voturi. Mai departe vedem toate faptele pe care le comite doamna primar, Armand, arată că dânsa este deasupra legii. Imaginați-vă cum era ca Dan Tudorache, primar la Sectorul 1, să refuze, că așa s-a trezit într-o dimineață, să plătească facturile la gunoaie. Tot gunoiul pe stradă. Păi orice alt primar era luat din birou. Cred că sunt considerente importante, iar eu cred că ancheta ca atare va fi strangulată, iar acesta este un caz evident de încălcare a democrației”, a mai spus Chirieac la RTV. 

Pe lângă că este o prezență constantă la televiziunile patronate de Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, milionari cu probleme penale care au susținut constant PSD-ul și asaltul acestuia asupra justiției, Bogdan Chirieac a reușit să devină el însuși milionar numai din contracte cu statul. Aproape 17 milioane de euro (75,8 milioane de lei) a fost, potrivit unei investigații G4media din 2018, valoarea contractelor încheiate vreme de zece ani între Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR),  firma unde a fost acţionar şi Bogdan Chirieac, care deține și platforma de știri DCNews. Ultimul contract dintr-un total de 7, toate oferite prin negociere directă, a fost încheiat în 2016, după cum rezultă din serviciul electronic de achiziții publice (SEAP).  

De asemenea, Libertatea dezvăluia în 2020 că, în plină pandemie, chiar în perioada stării de urgență, când toate evenimentele și adunările publice erau interzise, Primăria Sectorului 4, condusă de pesedistul Daniel Băluță, a oferit un contract în valoare de 2.495.134, 90 lei fără TVA, firmei patronate de Bogdan Chirieac (DC News Media Group SRL) pentru organizarea de evenimente cu public. Alți 15.000 de euro primea DC News de la Primăria Sectorului 5, condusă de pesedistul Daniel Florea, în iulie 2020 pentru publicarea de articole favorabile (cel puțin 18 astfel de articol apăruseră pe site până la momentul dezvăluirii acestei înțelegeri - iulie 2020).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.