FOTO. DOVADA: Mai mulți primari sunt intimidați de Poliție la indicația PSRM. Ce a poruncit românofobul Bolea, locotenentul lui Dodon


FOTO. DOVADA: Mai mulți primari sunt intimidați de Poliție la indicația PSRM. Ce a poruncit românofobul Bolea, locotenentul lui Dodon

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că socialiștii, împreună cu Poliția, intimidează primăriile care nu sunt conduse de exponenți ai PSRM. 

În sprijinul acuzațiilor sale, parlamentarul a publicat o interpelare a socialistului Vasile Bolea care a solicitat organelor de drept să investigheze „administrarea defectuasă a bugetului local” și „irosirea neconformă a banului public” a unei primării.

Schema este foarte simplă: Vasile Bolea (încă) deputat trimite «interpelare» la poliție, iar poliția, pe baza acestei hârtii, se apucă de hărțuit primarii. Conform legii, poliția nu are nici măcar competențe să verifice modul de administrare a bugetului local. Aceasta ține de cu totul alte instituții ale statului. Scopul este unul evident – de a intimida toți aleșii locali în contextul alegerilor parlamentare. Apropierea de momentul când PSRM va pierde puterea îi face pe exponenții acestui partid să-și piardă mințile și să întreprindă acțiuni nesăbuite de sorginte penală”, a scris Litvinenco, citat de Deschide.md.

De menționat că președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a formulat un denunț penal în atenția Procurorului General al Republicii Moldova în care solicită luarea imediată de măsuri ferme împotriva tuturor celor care coordonează un atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL.

Amintim că tot astăzi, la sediul PAS din Chișinău s-au prezentat 3 polițiști care au cerut să verifice sediul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.