APEL emoționant către electoratul basarabean. Iurie Reniță: Haideți să-l trimitem pe Dodon la Penitenciarul 13! Salvați R.Moldova de Rusia și de slugile ei! Diaspora trebuie să se mobilizeze exemplar


APEL emoționant către electoratul basarabean. Iurie Reniță: Haideți să-l trimitem pe Dodon la Penitenciarul 13! Salvați R.Moldova de Rusia și de slugile ei! Diaspora trebuie să se mobilizeze exemplar

Haideți să-l trimitem pe socialistul, rusofilul și românofobul Igor Dodon la Penitenciarul 13, acolo unde îi e locul. Haideți să facem o majoritate parlamentară pro-europeană și pro-românească, prin care să promovăm o formulă guvernamentală ale cărei principale obiective să fie apropierea de structurile UE, ieșirea din capcana Rusiei și agenda cetățeanului – acesta este îndemnul către electorat al deputatului și diplomatului Iurie Reniță, fost ambasador al Basarabiei la București și candidat al Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Amintim că Iurie Reniță a făcut numeroase dezvăluiri despre infracțiunile clanului Dodon și ale liderilor PSRM, care au transformat Parlamentul de la Chișinău într-o sucursală a Kremlinului, fiind protejați de procuratură, ceea ce s-ar putea schimba după 11 iulie, dacă alianța Dodon-Voronin (laolaltă cu toate cozile ei de topor, printre care Șor și Usatîi) va înregistra un eșec de proporții. 

Pentru ca toate acestea să poată fi posibile, avertizează deputatul Iurie Reniță, este imperativ necesar ca electoratul din R.Moldova și din Diaspora de Aur să se activeze exemplar și să se coordoneze de o manieră corespunzătoare. 

Podul.ro vă prezintă apelul lansat de Iurie Reniță pe Facebook: 

”Stimați alegători ai circumscripției uninominale nr. 26 Chișinău (Buiucani, Centru, Telecentru)

Dragi prieteni de acasă și din Diaspora Noastră Fantastică: 

Pe 24 februarie 2019, împreună cu Dumneavoastră și cu blocul ACUM (echipa Platformei DA), am repurtat o victorie importantă în circumscripția uninominală nr.26 Chișinău, depășindu-l pe reprezentantul favorit al PSRM-ului. Pe parcursul celor 2 ani de deputat m-am străduit să va reprezint cu demnitate și cu verticalitate când a fost vorba de promovarea legilor cu caracter social-economic, împotriva corupției și a corupților, de protejare a intereselor cetățenilor noștri din diasporă, apărare a intereselor naționale s.a. Am fost autor și coautor a 37 de inițiative legislative.

Nu am făcut niciun pas înapoi când a fost vorba de deconspirarea spălării de bani din Rusia, în proporții deosebit de mari, de către Dodon și ortacii lui socialiști (operațiunea “Bahamas”), nu am cedat presiunilor enorme asupra mea în faimosul caz cu “kuliokul/sacoșa”, protagoniștii fiind aceleași persoane corupte – Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Din cauza iresponsabilității Procuraturii Anticorupție până astăzi sunt în proces de judecată (la Curtea de Apel Chișinău) cu kuliokarul/pungașul Dodon, în speranța că vom reuși să-i arătăm acestuia unde-i locul lui cel mai meritat – nu la conducerea statului sau în politică, ci la penitenciarul nr.13. Am criticat cu vehemență transformarea actualului Parlament într-o sucursala a PSRM-ului și a aliaților acestuia, deopotrivă cu promovarea de către Dodon a unei “politici externe echilibrate” si umilitoare, de înjosire a Republicii Moldova și a cetățenilor ei în fața Kremlinului. 

După cum cunoașteți, am optat cu fermitate pentru crearea unui larg bloc preelectoral, compus din PAS, DA și PUN. Această formulă, cu certitudine, ne-ar fi asigurat o majoritate parlamentară stabilă și un guvern proeuropean și pro-românesc de 4 ani. Din păcate nu s-a reușit crearea acestui bloc, atât de mult așteptat și dorit de cetățenii noștri. Deoarece niciodată nu mi-am ascuns opțiunile mele unioniste, proeuropene și euro-atlantice am decis să candidez pentru un nou mandat de deputat pe listele Partidului Unității Naționale (PUN), partid care optează pentru integrarea în Uniunea Europeană prin intermediul României. Aceasta este și convingerea mea personală, respectând, în egală măsură, dreptul cetățenilor noștri de a avea și alte alegeri politice, deoarece Democrația înseamnă, în primul rând, diversitatea de opinii și de opțiuni. Reunirea cu România este cea mai sigură și scurtă cale de a ne regăsi în marea familie românească și europeană, în spațiul ei firesc de prosperitate, stabilitate și securitate.

Pentru realizarea acestui deziderat național strategic avem nevoie de susținerea Dumneavoastră, indiferent că sunteți acasă, în Republica Moldova, sau departe de hotarele ei. Vă asigur că atât eu, cât și colegii mei din PUN, vă vom reprezenta cu multă demnitate și verticalitate politică, precum am făcut-o si până în prezent. Un vot pentru PUN înseamnă un viitor pro-românesc și proeuropean pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

PUNem votul pentru UNIRE!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.