VIDEO. Fascinantele mărturii din pandemie ale părintelui Vasile Ioana, parohul unei celebre biserici din centrul Capitalei: „A fost cea mai tare perioadă”/„Când le-am spus pe Facebook că trebuie să poarte mască mi-am luat o grămadă de s*x oral pe comenturi”


VIDEO. Fascinantele mărturii din pandemie ale părintelui Vasile Ioana, parohul unei celebre biserici din centrul Capitalei: „A fost cea mai tare perioadă”/„Când le-am spus pe Facebook că trebuie să poarte mască mi-am luat o grămadă de s*x oral pe comenturi”

Într-un interviu pentru canalul de Youtube al lui Radu Țibulcă, actor și influencer, preotul de mir Vasile Ioana, parohul unei cunoscute biserici din inima Capitalei, Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, face mărturisiri și declarații fabuloase despre pandemie, despre atitudinea oamenilor singuri și speriați, despre soluții și ieșirea din rutina de dinainte, nu doar în totală opoziție cu cele aduse în spațiul public de colegul său de biserică, vedeta pandemiei ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ci și foarte valoroase prin originalitatea și sinceritatea cu care sunt comunicate.  

„Pandemia pentru mine a fost o perioadă senzațională și tot anul ăsta pot să-l numesc cel mai frumos an din viața mea pentru că preoția mea am oferit-o mai departe oamenilor în alte moduri. Intrasem într-un limbaj de lemn, mergeai acolo la biserică, poporul venea, era dolce far niente și, dintr-o dată, s-a oprit mașina. Ce facem? Cum mergem înainte? Și am găsit metode să mergem înainte, respectând legea și punând în față...pentru că în Biblie găsești tot ce ai nevoie pentru existență..și scrie în Biblie „dă-i Cezarului ce e al Cezarului și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu”, gata, frate, respect legea, dar mă adaptez la ea și atunci am căutat să urmăresc cu mare atenție dispozițiile date de legiuitori, adaptate de Patriarhie și am văzut ce am voie să fac și ce n-am voie. (…) Am avut testul de anduranță care e încă în desfășurare. (…) A fost cea mai tare perioadă. Ne-am văzut pe noi. Ai încercat să te adaptezi, băi, cum fac, ce fac...adică acest „ce fac” e bun, tată. Știi cât am crescut noi acum? Douăzeci de ani am făcut un salt”, spune părintele Vasile Ioana într-un video pe care îl puteți viziona integral mai jos. 

Referitor la popularitatea sa de pe Facebook, unde are o audiență fabuloasă, fiind urmărit de peste jumătate de milion de oameni, părintele Ioana spune că nu prea are timp de Facebook și că pagina respectivă nu a fost ideea lui, fiind gestionată de niște „ucenici”. Dar chiar și asa conștientizează impactul și rolul rețelelor de socializare în vremurile moderne, dar și responsabilitatea uriașă a celor care au vizibilitate.  

„Tu trebuie să educi publicul. Atunci când le-am spus că trebuie să poarte mască mi-am luat o grămadă de sex oral pe comenturi. Oho, mama mia. Deci aici trebuie să fii pregătit și pentru iad că dacă duci crucea asta, o duci cu toate comenturile nebunilor. Îi iei și pe ăia în spate, îi iubești și pe ăia așa cum sunt. Le-am spus băi, hai să ne smerim și să purtăm mască, e un adevăr. E incomodă.  Când spovedesc câte 16 ore pe zi și port mască e groaznic, dar o port. Și vine omul peste trei zile, părinte, iertați-mă aveam covid și eram în incubație și vă iubesc, dar, știți trebuie să vă anunț că ați fost contact...N-ai fost, frate, contact cu mine. Eu nu sunt contact decât cu nevastă-mea...deci nu, tată, eu am purtat mască, tu ai purtat mască. Nu mi-ai dat. Nu am nimic. Zeci de oameni mi-au spus că au avut virusul, dar nu mi l-au dat pentru că eu am purtat, el a purtat. Deci cumva trebuie să fim onești. Dacă nu exista masca, erau milioane, era dezastru, 1918. Cumva masca a fost fantastică. Trebuie s-o recunoaștem și s-o spunem deschis. Ea, masca, va „pleca” ultima”, i-a mai spus povestit părintele Vasile Ioana interlocutorului său.  

O altă declarație care merită redată este cea privitoare la femeie pe care părintele Vasile Ioana o numește „copărtașă la creație”.  

„Prin ce dobândește ea (femeia) harul? Prin rugăciune, prin starea ei de bine, prin jerfa ei pentru toți cei din casă. Femeia aduce har în casă prin dorința ei de a face bine tuturor celor din casă, animăluțelor, curățenia, spălatul vaselor, toate astea au conotație spirituală. Nu e întâmplător sacrificiul femeii. Ea a fost capabilă să poată să ducă durerea. Noi, bărbații, nu avem demnitatea de a fi ceea ce sunt ele. Noi suntem egoiști, suntem atenți la ce vrem, suntem pe vizual, pe material. Femeia e mai duhovnicită, mai spirituală, mai sensibilă și ea primește totuși mai mult de la Dumnezeu. Adică Dumnezeu a făcut-o copărtașă la creație. Ea este colaboratoarea directă a lui Dumnezeu. Creează cu Dumnezeu și ține viața în ea. Asta e ceva fantastic”, spune părintele Ioana.  



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.