Culmea abjecției: Dodon reia atacurile împotriva ”electoratului paralel”, disperat că Diaspora va vota MASIV la alegerile din 11 iulie. Vrea peste 100 de secții de vot în Rusia și 100 în așa-zisa Transnistria


Culmea abjecției: Dodon reia atacurile împotriva ”electoratului paralel”, disperat că Diaspora va vota MASIV la alegerile din 11 iulie. Vrea peste 100 de secții de vot în Rusia și 100 în așa-zisa Transnistria

Rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon continuă să atace și să jignească Diaspora basarabeană, disperat că intensa activare a acesteia poate aduce un adevărat dezastru pentru PSRM și comuniștii lui Voronin, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Aceasta în condițiile în care Comisia Electorală Centrală a anunțat că numărul cetățenilor R.Moldova care s-au înregistrat prealabil pentru a participa la votare a depășit 100.000. Astfel, este cea mai înaltă rată de înregistrare din toate scrutinele naționale - detalii AICI

Este motivul pentru care Dodon își pune din nou ținta pe diasporeni, deși aceștia sunt oameni muncitori care aduc importante sume de bani în țară, bani care au ținut pe linia de plutire R.Moldova, de-a lungul anilor plini de probleme și crize – detalii AICI.  

Înspăimântat de spectrele unei apropiate apocalipse politice, Dodon solicită deschiderea a peste 100 de secții de votare în Rusia și a nu mai puțin de 100 în așa-zisa Transnistria (aflată sub cizma trupelor rusești de ocupație) – dar asta fiindcă e de notorietate că PSRM a fraudat în repetate rânduri alegerile (indiferent de tipul acestora) cu voturi produse de Rusia.  

Amintim un aspect important: la alegerile prezidențiale (toamna lui 2020) Dodon a pierdut alegerile și la secțiile de vot deschise în interiorul Republicii Moldova. 

Dodon minte cum respiră 

Jurnaliștii de la ZiarulNațional punctează că cererea lui Dodon privind deschiderea a 100 de secții de votare în Rusia este cel puțin nejustificată, deoarece rezultatele ultimelor alegeri îl contrazic pe fostul președinte. La alegerile prezidențiale de anul trecut, în Rusia au fost deschise 17 secții de votare. În primul tur s-au prezentat la vot 5 500 de alegători, care l-au preferat pe Renato Usatîi. În turul II au fost validate 13995 de voturi, chiar dacă numărul buletinelor de vot expediate în secțiile de votare din Rusia a fost de 85 de mii. Pentru Igor Dodon au votat 10532 de cetățeni, iar pentru Maia Sandu – 3463. O organizație din Kostroma anunța că în regiune locuiesc circa 3000 de cetățeni ai R.Moldova – însă la vot au ieșit doar 91 de alegători. O altă organizație ce reprezenta conaționalii noștri în Tiumeni și Salehard anunța că în regiune se află peste 10000 de moldoveni, dar la vot s-au prezentat doar 85 de alegători. Și moldovenii din Sankt-Petersburb susțineau că în regiune locuiesc 20-25 mii cetățeni ai R.Moldova, însă la secțiile de votare au ieșit 769 de alegători.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.