Anticipatele din R. Moldova. Liderul PUN: "Cetățenii vor avea 4000 de lei pensie și 10 mii de lei salariul minim, din toamnă, dacă facem Unirea"


Anticipatele din R. Moldova. Liderul PUN: "Cetățenii vor avea 4000 de lei pensie și 10 mii de lei salariul minim, din toamnă, dacă facem Unirea"

Președintele PUN Octavian Țîcu le-a transmis cetățenilor Republicii Moldova, în emisiunea Puterea a Patra, de ce să opteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie pentru platforma unionistă pe care o coordonează. Concret, Octavian Țîcu a atras atenția, de pildă, că în timp ce PAS promite creșteri minore de venituri, Reunirea Republicii Moldova cu România le-ar asigura basarabenilor o sporire substanțială a salariilor și pensiilor. 

"Noi le spunem cetățenilor că din toamnă, dacă facem Unirea, vor avea 4000 de lei pensie, 10 mii de lei salariul minim și vor avea indemnizații de copii de 1500 de lei, așa cum este în România", a reliefat liderul PUN. 

Vedeți video de la 20:30: 



Moderator: Ce spuneți despre ideea de a susține PAS, toți de pe dreapta, pentru că e cotat binișor de tot? 

Octavian Țîcu: PAS-ul să-l susținem pentru ce? 

Moderator: Ca să ia 51%.

Octavian Țîcu: Pentru ce? 

Moderator: Ca să guverneze. 

Octavian Țîcu: Păi ei nu știu să guverneze țara. Cum să le dai țara s-o guverneze? Unicul partid care știe cum să guverneze țara este PUN, pentru că are un plan concret de Reunire. PAS vrea să facă 2000 de lei salariul în anul 2030. Noi le spunem cetățenilor că din toamnă, dacă facem Unirea, vor avea 4000 de lei pensie, 10 mii de lei salariul minim și vor avea indemnizații de copii de 1500 de lei, așa cum este în România. Nu vor aștepta la cozi la pașapoartele românești, vor avea un scut de securitate ancorat la Nistru, iar după aceea lucrurile se rezolvă altfel, vor avea autostrăzile Unirii, care vor duce direct la Iași, Târgu Mureș și Budapesta și vor fi cetățeni europeni. Cine în afară de noi poate să garanteze cetățenilor Republicii Moldova o asemenea perspectivă? Nimeni! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.