Salvarea satelor din România și R. Moldova. Hilde Brandl, detalii despre un proiect de amploare: "Pot fi deschise afaceri în turism și agricultură. RBL va oferi sprijin"


Salvarea satelor din România și R. Moldova. Hilde Brandl, detalii despre un proiect de amploare: "Pot fi deschise afaceri în turism și agricultură. RBL va oferi sprijin"

Președinta Organizației Oamenilor de Afaceri Liberali din București, Hildegard Brand, a atras atenția miercuri, 19 mai, în cadrul Galei Women in Economy 2021, asupra proiectului RBL Antreprenorești - Adoptă un sat, inițiativă ce "își propune să salveze cât mai multe localități din mediul rural astfel încât și generațiile care vin să se poată bucura de istoria și cultura lor irepetabile".

"Satul românesc are mii de locuri de poveste care însă din păcate se distrug pe zi ce trece din cauza nepăsării autorităților dar și a depopulării ruralului românesc. Acesta este și motivul pentru care m-am implicat activ în proiectul RBL Antreprenorești - Adoptă un sat, un proiect ce își propune să salveze cât mai multe localități din mediul rural astfel încât și generațiile care vin să se poată bucura de istoria și cultura lor irepetabile. Despre acest proiect am avut șansa să vorbesc cu ocazia Galei Women in Economy 2021, organizată de CONAF. Ne dorim cu toții ca ruralul să redevină o atracție pentru turiștii români și străini și de aceea proiectul a atras numeroși antreprenori dornici să ajute la promovarea și protejarea unei părți a istoriei naționale", a zis Brandl.

De asemenea, liderul liberal a precizat că la acest proiect pot participa atât români care locuiesc în România cât și români care locuiesc în Diaspora, iar cei care se vor implica vor fi ajutați de Romanian Business Leaders. Totodată, Hilde Brandl a trecut în revistă o serie de proiecte derulate cu succes, printre care și unul în Republica Moldova. 

"Ne-am propus încă de la înființarea RBL să atragem Diaspora înapoi în țară – de aceea am și lansat proiectul Re-Patriot! De ce să nu atragem Diaspora și la țară, locul în care pot fi deschise afaceri în turism, în agricultură, dar și locul în care se poate trăi mai bine și mai sănătos decât în marile aglomerări urbane? Oricine dorește să deschidă o afacere în mediul rural va fi ajutat de RBL cu idei de antreprenoriat, cu un ghid de promovare a regiunii și a afacerii lor, le facem cunoștință cu experți în diferite domenii, cu antreprenori cunoscuți și chiar cu autoritățile locale. Nimeni nu va porni la acest drum singur ci va beneficia de experiența și expertiza a sute de oameni care fac acest lucru cu dragoste față de țară și cu respect față de trecut. Avem deja proiecte derulate cu succes în sate precum Vultureni, Corbi, Valea Stanciului. Totodată, am dus acest proiect și în Republica Moldova, acolo unde am început cu satul Văleni. Și promitem să nu ne oprim aici!", a punctat Brandl.

Pe finalul discursului, liderul liberal a făcut un apel către toți românii care doresc să se implice în acest proiect.

"Oricine va dori să se implice va beneficia de tot sprijinul nostru. Vom merge cu el la fața locului și îi vom fi alături la fiecare pas. De asemenea, așteptăm alături de noi voluntari și chiar proiecte de sate care merită salvate. Nu trebuie să așteptăm de la nimeni să salveze România noastră. Cu muncă, cu dragoste și cu perseverență o putem face chiar noi!", a conchis Brandl.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.