Angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR. Robert Sighiartău: "Argumentațiile lui Vasilescu sunt niște jigniri! Există o grămadă de tineri care își fac studiile corect, muncesc ca să viseze să ajungă consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României"


Angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR. Robert Sighiartău: "Argumentațiile lui Vasilescu sunt niște jigniri! Există o grămadă de tineri care își fac studiile corect, muncesc ca să viseze să ajungă consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României"

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat miercuri, 19 mai, la B1TV, că numirea fostului premier Viorica Dăncilă în funcția de consultant la BNR reprezintă un semnal negativ pentru tinerii care și-au făcut studiile corect și visează că pe merit pot ajunge în asemenea posturi-cheie. 

"Această numire are menirea să decredibilizeze Banca Națională a României. Nu e banca privată a cuiva, ci e a României! Ea se bucura de credibilitate și în plan intern și în plan extern. Din păcate, această numire nu face decât să o decredibilizeze și, mai mult, să dea un semnal extrem de prost. Sunt o grămadă de tineri care studiază la ASE, studiază în străinătate, își fac studiile corect, muncesc ca să viseze să ajungă consilierul guvernatorului BNR", a zis liberalul.

De asemenea, Sighiartău a precizat că argumentațiile lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, conform cărora Dăncilă a fost angajată la BNR întrucât poate deschide uși la nivel european, întrucât de-a lungul timpului și-a băut cafeaua cu ecologiștii de la Bruxelles, reprezintă niște jigniri. 

CITIȚI ȘI: BNR, despre motivele angajării Vioricăi Dăncilă: "A băut cafea cu ecologiștii din PE". Un eurodeputat PNL demontează enormitatea debitată de Adrian Vasilescu

"Aceste argumentații sunt niște jigniri. Știm foarte bine că Mugur Isărescu prin poziția sa are oportunitatea să deschidă uși și să se întâlnească de la egal la egal și cu Mario Draghi, premierul Italiei, pe care îl cunoaștem de pe vremea în care era președintele Băncii Central Europene, dar și cu alții. Nu trebuie să o ai pe doamna Viorica Dăncilă. Însă, din păcate se pare că trocurile politice încă funcționează, se pare că unii aleg să-și sfârșească cariera publică prin anumite erori. Mie îmi pare sincer rău pentru că BNR se bucura de o anumită credibilitate, chiar dacă au mai fost acolo anumite controverse", a conchis secretarul general al PNL. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.