Emil Boc își declară public susținerea și admirația pentru actualul premier, în contextul luptei pentru șefia PNL: „Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal”


Emil Boc își declară public susținerea și admirația pentru actualul premier, în contextul luptei pentru șefia PNL: „Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal”

Fostul premier Emil Boc, actualul primar al municipiului Cluj-Napoca și membru liberal cu vizibilitate, își declară public susținerea pentru Florin Cîțu, în contextul în care actualul premier se va afla cel mai probabil în competiție directă cu liderul liberal Ludovic Orban pentru șefia PNL.  

Despre culisele luptei pentru cea mai înaltă funcție în PNL, Podul a detaliat AICI, arătând cum intenționează Ludovic Orban să reducă șansele contracandidatului său susținut fățiș de mai mulți lideri liberali. După ce Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a precizat că Orban va avea un contracandidat foarte puternic”, multă lume s-a gândit la Emil Boc, dar acesta a respins ideea, spunând că nu vizează vreo funcție în partid. Miercuri seară, la Digi 24, Emil Boc și-a declarat susținerea indubitabilă pentru Florin Cîțu 

Un tandem Boc - Cîțu ar fi letal pentru Ludovic Orban, în condițiile în care actualul premier beneficiază și de susținerea președintelui Klaus Iohannis, scria recent și Deutsche Welle într-un articol. (mai multe detalii AICI)

„Avem nevoie de un guvern și de un președinte la PNL care să fie racordat la timpul prezent al României și al Europei. Dacă se adâncește în continuare pandemia, vom avea recesiune, dar dacă lucrurile merg așa cum arată acum, că ieșim treptat, dar sigur din pandemie, vom putea să reușim să evităm o recesiune economică și de aceea mă bucur că avem un premier precum Florin Cîțu, care înțelege bine mecanismele economice, înțelege bine că locul de muncă este cea mai bună formă de protecție socială, înțelege bine că avem nevoie de reformarea acestei țări cu măsuri concrete și este un om politic recent, venit în această sferă cu foarte multe gânduri pozitive și care își dedică energia pentru ceea ce înseamnă viitorul României”, a precizat Emil Boc. 

Întrebat dacă premierul Florin Cîțu ar trebui să candideze la șefia PNL, Emil Boc a răspuns: „Din punctul meu de vedere, cred că da, dar decizia îi aparține domnului prim-ministru. O competiție este binevenită în PNL, este un partid viu, un partid dinamic, are nevoie de a avea o confruntare ideologică, repet, care să unească, nu să dezbine, pe proiecte, pe propuneri, cei mai buni din PNL, astfel încât să formăm o echipă puternică pentru următoarele competiții politice”. 

„Premierul Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier. A dus țara printr-un moment greu, de criză sanitară, și a terminat în picioare această bătălie. (...) Florin Cîțu a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi. Cred că acesta e marele avantaj al PNL, că are ocazia să aibă oameni care preiau ștafeta și duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai în echipă întotdeauna oameni capabili să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal”, a conchis Emil Boc. (declarația integrală a acestuia poate fi citită AICI)

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV: A început RĂZBOIUL pentru șefia PNL. Când vrea Orban să organizeze Congresul. Probleme pentru Cîțu, Rareș Bogdan și Sighiartău

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.