Sărbătoare în PSD: 100 de ani de la înființare! Înființarea PCR, desigur. Și o lecție de la guvernul Brătianu


Sărbătoare în PSD: 100 de ani de la înființare! Înființarea PCR, desigur. Și o lecție de la guvernul Brătianu

Din păcate, poporul român a ratat aniversarea a 100 de ani de la înființarea PCR. Sunt foarte serios când scriu asta! Fiindcă era o lecție de istorie pe care nu trebuia să o uităm. Bănuiesc că domnul Iliescu a desfăcut o șampanie franțuzească în sufrageria vilei din Primăverii, bănuiesc că liderii PSD au dat cep la un whiskey scoțian vechi de 20 de ani: tradiții proletare, bineînțeles. 

Dincolo de această mică ironie, e păcat că uităm de începuturile Partidului Comunist din România (PCdR), pentru că ne-ar ajuta să-i înțelegem mai bine continuatorii săi, liderii PSD. Partidul Comunist din România a fost înființat în mai 1921 la ordinele Moscovei, primul președinte fiind plăpumarul Gheorghe Cristescu. Dar Cristescu a fost considerat de Moscova prea moderat, a fost repede înlăturat de la conducerea partidului și, într-o clasică manieră stalinistă, a aterizat la pușcărie, la canalul Dunăre- Marea Neagră, între 1950 și 1954. 

Imediat ce s-a terminat congresul de constituire a PCdR, în 12 mai 1921, ministrul de Interne Constantin Argetoianu – care-n noiembrie 1920 scăpase la milimetru de un atentat organizat de anarhiștii comuniști – i-a arestat pe toți participanții. În 1924, guvernul liberal Brătianu a trimis în ilegalitate acest partid, controlat și finanțat de URSS, pentru că refuza să recunoască unirea cu Basarabia. Nici o structură democratică din România nu a protestat față de scoaterea PCdR în afara legii. Nimeni nu a acuzat guvernul Brătianu că ar dori instaurarea unei dictaturi. Ministrul Justiției din acel guvern, George Mârzescu, cel care a elaborat legea care a permis trecerea PCdR în ilegalitate, era un democrat cu studii la Paris. 

Este, deci, evidentă lecția pe care acest guvern care-și zice de dreapta ar trebui să o învețe de la guvernul condus de Ion I.C.Brătianu: este cât se poate de democratic să scoți în afara legii așa-zisele partide care, de fapt, sunt structuri banditești și acționează ca agenți ai unor interese străine. PSD-ul de azi este continuatorul PCR. În decembrie 1989, Ion Iliescu a constituit FSN folosind rețeaua PCR și forța securității comuniste. În 1991, FDSN-ul, desprins de FSN-ul lui Petre Roman, a avut primul sediu într-o fostă casă conspirativă a Securității. 

Însă nu vorbim acum doar de case sau de bani, ci de continuitatea ideologică. Prin Ponta, Dragnea sau Firea, PSD a făcut jocurile Chinei comuniste în România, au fost la un pas să cedeze Beijingului rețeaua de comunicații, energia nucleară și alte proiecte cruciale pentru țară. 

În sfârșit, singura mare diferență între PCdR-ul din 1921 și PSD-ul din 2021 este că acesta din urmă este o structură hipercoruptă, al cărei principal scop este să devalizeze resursele țării și să-și îmbogățească liderii, să-i facă multimilionari în euro. În perioada 2017-2019 această evidență era acceptată de un număr uriaș de români. Acum, de când PSD toarce cuminte în opoziție, mulți au uitat. Păcat, pentru că riscăm ca-n 2024 să vedem Ciuma Roșie din nou la putere și făcând exact ce a făcut și-n iunie 1990, sub Iliescu, sau în 10 august 2018, sub Dragnea. Înțeleg și jocul PNL, prins între PSD și USRPLUS, dar le spun că fac o greșeală. După opinia mea, este interesul strategic al României să scoată în ilegalitate Ciuma Roșie. Câtă vreme acest cancer este în corpul țării, România nu va avea un stat sănătos. 

Brătianu a avut curaj, a înfruntat URSS-ul, a scos în ilegalitate PCdR-ul și i-a băgat la pușcărie pe agenții Moscovei. Poate că sunt în PNL-ul de azi oameni care vor să facă istorie, nu doar bani și un titlu pe cartea de vizită. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.