UPDATE. Teroare în Rusia. Un atac armat a avut loc la o școală. Sunt 11 morți, printre care și mai mulți elevi


UPDATE. Teroare în Rusia. Un atac armat a avut loc la o școală. Sunt 11 morți, printre care și mai mulți elevi

UPDATE. Cel puțin 11 persoane au murit în urma unui atac armat de la o școală din Kazan. Autorii masacrului ar fi doi adolescenți. Unul a fost arestat, celălalt a fost ucis de forțele de ordine, potrivit informațiilor furnizate de presa rusă. 

Știrea inițială. Cel puţin opt copii şi un profesor au fost ucişi marţi, la o şcoală din Kazan, centrul Rusiei, într-un atac armat, relatează presa rusă. Alte zece persoane ar fi fost rănite. 

Potrivit unor informații preliminare, două persoane neidentificate au deschis focul în incinta școlii. Un adolescent a fost reţinut de poliţie, scrie RIA Novosti, citată de news.ro.

„Forţele de ordine au arestat un adolescent care este suspencat de faptul că se află la originea atacului armat”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate citată de RIA Novosti.

Imagini video distribuite pe platformele social media arată vehicule ale serviciilor de urgență parcate în fața școlii și persoane fugind înspre clădire. Alte imagini arată geamuri sparte și alte stricăciuni.

În total 21 de brigăzi de ambulanţieri au fost trimise la faţa locului, potrivit RIA Novosti.

Interfax şi Tass scriu că un al doilea presupus atacator s-ar putea afla în şcoală.

„Am auzit o explozie în clădirea şcolii, vedem un fum puternic”, a declarat un martor neidentificat, citat de RIA Novosti.

„Eram în clasă. Am auzit mai întâi o explozie, iar apoi focuri de armă”, a declarat Tass o profesoară de la această şcoală.

Autorităţile din Tatarstan, o republică rusă a cărei capitală este oraşul Kazan, au anunţat o consolidare a măsurilor de securitate în alte şcoli din oraş.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.