Europarlamentarul Vlad Gheorghe, bătut de jandarmi la 10 august 2018, reacționează dur după ce a fost inclus de Inspecția Judiciară pe „lista rușinii”. „E o instituție care toacă bani mulți degeaba, de mulți ani, brațul armat al pesedismului din justiție”


Europarlamentarul Vlad Gheorghe, bătut de jandarmi la 10 august 2018, reacționează dur după ce a fost inclus de Inspecția Judiciară pe „lista rușinii”. „E o instituție care toacă bani mulți degeaba, de mulți ani, brațul armat al pesedismului din justiție”

Europarlamentarul USRPLUS Vlad Gheorghe - care în seara de 10 august 2018 a fost lovit de către jandarmi, deşi era cu mâinile ridicate deasupra capului – a comentat într-o declarație pentru Epoch Times concluziile verificărilor întreprinse de Inspecția Judiciară cu privire la o serie de declarații din spațiul public, instituție condusă încă de un apropiat al lui Liviu Dragnea, eminența cenușie din spatele intervenției violente a forțelor de ordine la protestul diasporei de acum aproape trei ani. (puteți citi AICI detalii despre raportul Inspecției Judiciare în care se precizează că liderii politici ai coaliției aflate la guvernare au afectat independenţa autorităţii judecătoreşti, prin declaraţiile publice, postările pe reţele de socializare, astfel cum au fost preluate şi prezentate în mass-media”)

"În primul rând, trebuie să menţionez că sunt mândru că mă aflu în aşa companie selectă, cum ar fi comunitatea Declic, Geeks for Democracy şi Rezistenţa, precum şi alte ONG-uri care sunt menţionate în acest raport - pe lista ruşinii, în opinia Inspecţiei Judiciare. Sunt foarte mândru că mă aflu pe astfel de listă. Dacă eram pe o listă alături de domnul Netejoru, care conduce Inspecţia Judiciară, sau alături de alte nume dubioase din CSM, atunci chiar că mi-aş fi pus o problemă", a declarat Vlad Gheorghe. 

Deputatul european susţine că, atâta timp cât este alături de societatea civilă, care de ani de zile se luptă pentru justiţie şi pentru statul de drept al României, el este onorat că e pe această listă. 

"În al doilea rând, trebuie să spun că dacă Inspecţia Judiciară consuma această energie pentru a citi cu atenţie şi a înţelege plângerile pe care eu le-am făcut dar, din câte ştiu, şi alţi protestatari, împotriva exprimărilor procurorului care a dat clasarea în dosarul iniţial atunci când ne-a făcut 'o cultură compromisă' pe toţi protestatarii şi când a spus că jandarmii au făcut bine că ne-au adus la stadiul de 'brazdă', cred că dacă Inspecţia Judiciară acorda această atenţie şi această energie pe care ni le-a acordat nouă în legătură cu declaraţiile cu privire la 10 august, cred că ajungea la concluzia că acel procuror nu este demn de magistratură. Ceea ce este cert este că n-a făcut-o şi că Inspecţia Judiciară, de ani de zile, încurajează un comportament anormal pentru anumiţi oameni pe care îi protejează în justiţie şi descurajează un comportament normal din partea societăţii, din partea politicienilor, din partea societăţii civile", a mai precizat Vlad Gheorghe pentru Epoch Times.

Anterior precizărilor de mai sus, europarlamentarul scrisese pe pagina sa de Facebook un mesaj mult mai dur la adresa IJ: Tocmai a decretat Inspecția Judiciară că o listă întreagă de politicieni au "afectat independența justiției" când s-au exprimat despre rușinoasa clasare a dosarului #10August. Aceeași inspecție judiciară care mi-a respins din pix plângerile împotriva procurorului care ne-a făcut pe toți cultură compromisă iremediabil ce trebuia readusă la stadiul de brazdă de jandarmi. IJ e o instituție care toacă bani mulți degeaba, de mulți ani, brațul armat al pesedismului din justiție. Și cu asta mă pot cita și pe mine”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.