VIDEO. Castelul cu 108 camere al prințului-doctor Emanuel von und zu Liechtenstein, care uită de stresul administrării unui asemenea domeniu fabulos omorând urși prin România


VIDEO. Castelul cu 108 camere al prințului-doctor Emanuel von und zu Liechtenstein, care uită de stresul administrării unui asemenea domeniu fabulos omorând urși prin România

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea Stiria, Austria, este de profesie medic și, dintr-un clip în care își promovează vastul domeniu, una din principalele atracții ale orașului austriac, rezultă că vânătorul de urși carpatini practică încă această nobilă profesie, axată în special pe tratarea și salvarea semenilor. 

Uciderea de animale sălbatice, pe meleaguri cu legi flexibile și autorități cumpărabile cu sume mici, o fi un mod excentric de relaxare pentru astfel de bogătani, de evadare din stresul administrării unor domenii fabuloase precum castelul medieval din Riegersburg, aflat în proprietatea familiei Liechtenstein de generații întregi. 


Potrivit informațiilor de pe siteurile turistice, castelul doctorului Emanuel von und zu Liechtenstein, prezent în peste 400 de poze și pe platforma tripadvisor.com, unde are review-uri numeroase, majoritatea favorabile, a fost ridicat pe un deal înalt de peste 450 de metri, cândva un vulcan activ, care și-a încetat activitatea în urmă cu 1-2 milioane de ani. De altfel, roca vulcanică a dealului – bazaltul – a fost folosită la construirea zidurilor castelului.  

Istoria castelului începe în jurul anului 1122, primul cavaler despre care se știe cu certitudine că a trăit acolo fiind Rudiger von Hohenberg. În secolele care au urmat a avut diverși proprietari, dar care nu au jucat un rol important în regiune. Printre proprietarii care ar merita menționați se numără lorzii von Walsee care s-au războit cu monarhul regiunii Stiria în 1415. Potrivit wikipedia, cel mai important deținător al acestuia a fost baroneasa Katharina Elisabeth von Wechsler care a reușit să termine construcția castelului, făcând din el unul dintre cele mai mari și mai puternice castele din țară. Este înconjurat de trei kilometri de ziduri, are cinci porți, două șanțuri de apărare și 108 încăperi.

În 1822, castelul a fost cumpărat de monarhul Josef von Liechtenstein și de atunci aparține familiei Liechtenstein.  

Din 2014, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este responsabil cu administrarea și prezervarea patrimoniului castelului, devenit, potrivit siteurilor de turism, un adevărat simbol al regiunii Stiria. Se vizitează, găzduind, pe lângă obiecte de epocă, și expoziții diverse, sezoniere, se poate escalada, fiind organizate, contra cost, cățărări pe dealul pe care se află uriașa proprietate. 

CITEȘTE ȘI: Asasinarea „regelui Arthur”, cel mai mare urs din România și probabil și UE, de către un degenerat cu sânge albastru / „Este o rușine pentru Austria, că Prințul Emanuel a abuzat o derogare pentru a ucide acest superb urs doar pentru a bifa o nouă lovitură pe lista sa de trofee“

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.