VIDEO. USRPLUS, lipsă crasă de transparență și mult tupeu: Tomescu a propus personaje dubioase pentru CA-urile spitalelor, printre care un individ care a încercat să-și ucidă fosta prietenă. Viceprimarul Capitalei nu e în stare să invoce măcar un singur criteriu obiectiv de selecție


VIDEO. USRPLUS, lipsă crasă de transparență și mult tupeu: Tomescu a propus personaje dubioase pentru CA-urile spitalelor, printre care un individ care a încercat să-și ucidă fosta prietenă. Viceprimarul Capitalei nu e în stare să invoce măcar un singur criteriu obiectiv de selecție

Viceprimarul USRPLUS al Capitalei, Horia Tomescu, a fost chestionat în urmă cu câteva zile în emisiunea "Bună, România", de către jurnalistul Răzvan Zamfir, pe ce criterii a ales personajele pe care vrea să le numească în Consiliile de Administrație ale Spitalelor, în contextul în care presa a dezvăluit în legătură cu una dintre nominalizări, ne referim la Răzvan Marian Apostol, fost șef serviciu în Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, că a fost arestat la vârsta de 20 de ani, după ce a încercat să-și ucidă fosta prietenă. În anul 2004, Apostol, înarmat cu un cuțit, a lovit-o, de mai multe ori, în gât și în spate. Victima a fost transportată, în stare gravă, la Spitalul Militar Central, unde a fost operată de urgență. (sursa: Gândul) De asemenea, Tomescu a fost întrebat în emisiune privitor la criteriile în baza cărora s-au făcut și celelalte nominalizări, printre care o casieriță și o stewardesă. 

În pofida faptului că USRPLUS a defilat constant în fața cetățenilor invocând principii precum cel al transparenței, dar și al meritocrației, Tomescu nu a putut trece în revistă nici măcar un singur criteriu obiectiv pentru care vrea ca personajele respective să fie numite în Consiliile de Administrație ale Spitalelor. 

Redăm dialogul purtat de Răzvan Zamfir și Horia Tomescu:

Răzvan Zamfir: Aș vrea să discutăm despre un subiect apărut în presă, probabil știți dezvăluirile, despre un cetățean propus de dvs. într-un Consiliu de Adminsitrație care se pare că în urmă cu vreo 17 ani ar fi tăiat gâtul unei iubite. Dezvoltăm puțin această speță?  

Horia Tomescu: Din informațiile mele, deci eu nu am avut informații legate de această problemă. Trebuie să știți că reprezentanții Consiliului General în Consiliile de Administrație ale Spitalelor care sunt în subordinea CGMB trebuie să fie angajați ai administrației spitalelor. Eu am avut peste 50 de interviuri cu angajați din administrația spitalelor, am cerut CV-urile fiecăruia și am făcut un proiect de hotărâre care este în așteptare pentru a fi dezbătut în Consiliul General cu propuneri pentru Consiliile de Administrație ale Spitalelor din subordinea CGMB.  

Răzvan Zamfir: Ce anume v-a convins din parcursul profesional al domnului Apostol? Jurnaliștii de la Gândul.ro titrează că dânsul și-a terminat studiile la o universitate particulară, a lucrat ulterior 2 ani ca șef al unei echipe de instalatori, apoi alți 2 ani la o pizzerie și ca administrator al unei asociații de proprietari, după care a fost angajatul unei firme care a obținut numeroase contracte de la primării și alte instituții publice. Ce anume din acest parcurs v-a făcut să-l considerați omul potrivit pentru Consiliile de Administrație ale Spitalelor?  

Horia Tomescu: Eu l-am intervievat legat de activitatea dânsului din Administrația Spitalelor.  

Răzvan Zamfir: Am înțeles. Și acolo a făcut minuni, presupun. Ce a făcut acolo atât de bine? Reamintesc telespectatorilor că în 2019 s-a angajat în Administrația Spitalelor, deci nu putem vorbi de o carieră în adevăratul sens al cuvântului, având în vedere că suntem la începutul anului 2021. Practic, a lucrat în 2020 și puțin din 2019 în cadrul acestei instituții. Ce anume din anul și jumătate lucrat în cadrul acestei instituții vi s-a părut determinant în nominalizarea sa în Consiliul de Administrație?  

Horia Tomescu: În urma interviului activitatea dânsului mi s-a părut relevantă pentru a-l propune într-un Consiliu de Administrație.  

Răzvan Zamfir: Deci ce a făcut?  

Horia Tomescu: Și-a făcut treaba exemplar.  

Răzvan Zamfir: Adică?  

Horia Tomescu: Adică în activitatea pe care a avut-o ca inspector.  

Răzvan Zamfir: Ce a inspectat atât de bine? Spuneți-ne ce v-a zis la interviu.  

Horia Tomescu: Asta este opinia mea.  

Răzvan Zamfir: Deci procesul transparent de selecție al membrilor Consiliului de Administrație a fost că v-au lăsat o impresie bună pe care nu o puteți argumenta acum, public.  

Horia Tomescu: Da.  

Răzvan Zamfir: Haideți să discutăm despre alți membri, pe care jurnaliștii de la Newsweek i-au evidențiat ca fiind girați de dvs. pentru Consiliul de Administrație: Daniela Alina Alexandrescu, 3 ani casieriță la Kaufland, domnul Florin Barbu, fost comisionar vamal, doamna Dimitriu Violeta, fostă șefă la magazinul Romarta, absolventă a Universității Spiru Haret la 21 de ani de la terminarea liceului, doamna Ionela Cruceru, secretară la restaurantul Galo Nero, domnul Aurelian Cristian Kitu, care a lucrat la Carrefour și Pizza Hut, respectiv doamna Andreea Popescu, stewardesă. Și dânșii presupun că și-au desfășurat activitatea într-un mod remarcabil pentru spitalele din Capitală.

Horia Tomescu: Nu aș putea să spun remarcabil, dar acceptabil față de ce discuții am avut cu cei 50.  

Răzvan Zamfir: Vreți să spuneți că față de ceilalți aceștia erau cei mai promovabili, ceilalți fiind sub. Asta ne spuneți?

Horia Tomescu: Da.  

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.