VIDEO. Nici pe vremea lui Ceaușescu nu vedeai așa ceva. Cozi pe sute de metri la un Carrefour de lângă București


VIDEO. Nici pe vremea lui Ceaușescu nu vedeai așa ceva. Cozi pe sute de metri la un Carrefour de lângă București

În condițiile în care Bucureștiul se pregătește să iasă din scenariul roșu și să relaxeze măsurile de protecție pe fondul scăderii considerabile a numărului de îmbolnăviri, îmbulzeala incredibilă din magazine pentru cumpărăturile pascale ar putea duce la o nouă creștere a ratei de infectare mai ales că nici simplii cetățeni, nici organele de ordine, nici marii retaileri nu par deloc riguroși în a respecta recomandările autorităților. Mai mult, aceștia din urmă au și motive întemeiate să nu le pese pentru că, indiferent de gravitatea situației, au funcționat mereu ca-n vremuri normale, iar închiderea altor magazine, în stările de urgență și alertă, le-a adus un surplus de clienți. În momentul de față, spre deosebire de începutul pandemiei, niciun mare magazin nu limitează accesul cumpărătorilor în incintă și nu veghează la respectarea recomandărilor în vederea prevenției răspândirii noului coroconavirus, lăsând totul la latitudinea clienților.  

O situație aproape neverosimilă a fost surprinsă de jurnalistul Mălin Bot la Carrefour Militar, hypermarket situat în afara Capitalei, pe A1. 

„Așa ceva nu am mai pomenit și nu e un Carrefour din București, este cel de pe A1, de după ieșirea din oraș. Am ieșit din oraș pentru ca la Auchan Militari, unde imi fac cumpărăturile, era plină parcarea și nu mai era niciun coș liber. Clar cozi și înghesuială. 

PS. Am lăsat cosul cu cele câteva produsele cumpărate și am ieșit din magazin”, a scris Mălin Bot pe pagina sa de Facebook atașând și o filmare cât de poate de relevantă.  


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.