FOC la Chișinău. Deputatul Iurie Reniță cere ARESTAREA lui Igor Dodon și a încă 7 lideri PSRM-iști vinovați pentru tentativa de lovitură de stat organizată de Rusia în Parlament


FOC la Chișinău. Deputatul Iurie Reniță cere ARESTAREA lui Igor Dodon și a încă 7 lideri PSRM-iști vinovați pentru tentativa de lovitură de stat organizată de Rusia în Parlament

Toate reacțiile oficialilor UE, ale ambasadorilor europeni și american la Chișinău critică în termeni vehemenți tentativa de lovitură de stat pe care rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon și PSRM au organizat-o ieri, împreună cu toate slugile disponibile ale Moscovei, în Parlamentul de la Chișinău, aceste acțiuni premeditate la Kremlin încălcând atât litera Constituției cât și legile și regulamentele în vigoare dincolo de Prut. 

În acest context, deputatul și diplomatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) solicită, pe Facebook, ca toate persoanele implicate în această tentativă de lovitură de stat să fie deferite degrabă justiției pentru a răspunde în instanță de faptele săvârșite. 

Iurie Reniță îi indică pe principalii conducători și coordonatori ai acestei tentative de lovitură de stat, aceștia fiind, în frunte cu ”domnitorul” lor, cu toții lideri ai PSRM, partidul prin intermediul căruia Rusia intervine brutal în politica internă și externă a R.Moldova. Vinovații indicați de Iurie Reniță sunt: Igor Dodon, Zinaida Greceanâi, Vladislav Bătrâncea, Fadei Nagacevschi, Vasile Bolea, Grigore Novac, Corneliu Furculiță, fostul procuror Boris Lupașcu... și mulți alții”.

(Deputatul Iurie Reniță / sursa: contul de Facebook)

Podul.ro vă prezintă apelul și acuzațiile deputatului Iurie Reniță: 

”Reacțiile oficialilor UE și Consiliului Europei, dar și ale ambasadorilor europeni și american de la Chișinău ne demonstrează elocvent că ei susțin o Republică Moldova democrată și europeană, în care statul de drept și libertățile fundamentale ale cetățeanului sunt respectate necondiționat. 

Declarația tranșantă a Comisiei de la Veneția (la care atât de fariseic făceau referire socialiști alde de Dodon, Bătrâncea, Vasile Bolea și F. Nagacevschi) desființează definitiv aberațiile pretinșilor juriști de la PSRM. 

Declarația lui Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei, este o lecție de corectitutine și fermitate constituțională, dată inculturii juridice a reprezentanților PSRM din parlamentul și executivul de la Chișinău. 

Totodată, reacțiile oficialilor europeni confirmă justețea acțiunilor și a deciziilor adoptate de Curtea Constituțională din ultima perioadă.

Deoarece s-a mers mult prea departe și s-au trecut orice linii roșii (atât politice cât și juridice), nu mai e cazul să așteptăm ca experții europeni în domeniul constituționalității să ne spună explicit că toate persoanele implicate în această tentativă de lovitură de stat trebuie deferite justiției. 

Curtea Constituțională trebuie apărată de brutalitatea pretinșilor juriști psrm-iști, iar Procuratura Generală este obligată să treacă la acțiuni concrete și ferme când e vorba de elementele distructive ce subminează însăși existența statului Republica Moldova. Dacă cei de la Procuratura Generală, în speță domnul Alexandru Stoianoglo, au vreo problemă cu identificarea ‹eroilor› anticonstituționali, le oferim noi, în prealabil, lista scurtă a făptașilor: Igor Dodon, Zinaida Greceanâi, Vladislav Bătrâncea, Fadei Nagacevschi, Vasile Bolea, Grigore Novac, Corneliu Furculiță, fostul procuror Boris Lupașcu... și mulți alții. Cu o proximă ocazie revenim și la lista desfășurată, inclusiv cu conexiuni directe la ‹departamentul moldovenesc› de la Kremlin.

P.S. Rog să distribuiți cât mai mult această postare”.

(Sursa foto: Deschide.md)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.