APELUL deputatului Iurie Reniță: Dodon și PSRM vor să dea o LOVITURĂ de STAT. E necesar ca pro-europenii și unioniștii să găsească o cale de colaborare


APELUL deputatului Iurie Reniță: Dodon și PSRM vor să dea o LOVITURĂ de STAT. E necesar ca pro-europenii și unioniștii să găsească o cale de colaborare

Deputatul și diplomatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) avertizează că majoritatea de strânsură din Parlament – condusă de Dodon, PSRM și Șor – intenționează să dea o lovitură de stat, cu susținerea forțelor revanșarde de la Kremlin.  

Într-un astfel de context, Iurie Reniță lansează, pe Facebook, un apel la unitate adresat tuturor forțelor pro-europene și unioniste de dincolo de Prut, dar și din Diaspora basarabeană. 

(Foto: Iurie Reniță / sursa: contul Facebook)

Podul.ro vă prezintă apelul deputatului Iurie Reniță: 

”Ofensiva disperată asupra instituțiilor fundamentale ale statului, inspirată și susținută de forțele revanșarde de la Moscova și executată cu docilitate de bufonul politic Dodon și de ortacii lui socialiști, compromite și ruinează iremediabil supraviețuirea Republicii Moldova ca entitate juridică internațională. 

Contaminați profund de rabie incurabilă, socialiștii își propun, cu orice preț, să distrugă totul ce s-a edificat de la ’91 încoace și să ne ducă înapoi, în ‹fericita închisoare a URSS-ului›. Orice fel de ‹declarații› sau alte acte, adoptate de partidul lui Dodon și de aliații lor, nu au nicio valoare juridică, cu atât mai mult constituțională. Bufoniadă politică și disperare totală – aceasta-i adevărata situație a zilei de astăzi din parlament. Lovitura de stat nu se va produce!

În acest context se impune necesitatea stringentă de a consolida toate forțele democratice ale societății – în primul rând proeuropenii și unioniștii de acasă și din diaspora noastră de aur – pentru a da o ripostă fermă acestor impostori politici. Lipsa noastră de unitate și de acțiuni ne face și mai vulnerabili în fața forțelor revanșarde din interiorul și exteriorul Republicii Moldova”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.