Stelian Tănase descifrează show-ul girat de USR PLUS și PNL: Au vrut să-l lase pe Cîțu fără cojones, dar au eșuat printr-un ”document” de o stupizenie rară. Vor să iasă neșifonați dintr-o criză pe care au provocat-o singuri


Stelian Tănase descifrează show-ul girat de USR PLUS și PNL: Au vrut să-l lase pe Cîțu fără cojones, dar au eșuat printr-un ”document” de o stupizenie rară. Vor să iasă neșifonați dintr-o criză pe care au provocat-o singuri

Scriitorul, politologul și istoricul Stelian Tănase explică, pe Facebook, că penibilul exercițiu de imagine pus în scenă la finalul recentei ședințe de coaliție, prin fluturarea unui document plin de fraze goale și argumente de doi lei în care nu cred nici semnatarii, are doar scopul de a-i face pe protagoniștii acestui tămbălău să iasă neșifonați din criza stupidă pe care au provocat-o singuri.

Documentul acela nu reprezintă nici cea mai mică garanție că nu vor urma alte crize, mai mult sau mai puțin caraghioase, cauzate de o demitere ministerială sau de alte decizii ale premierului, punctează Tănase, care consideră că viitorul coaliției este acoperit cu nori de furtună. 

Cât despre ”condițiile” puse de USR PLUS – laolaltă cu show-ul aferent acestor așa-zise ”negocieri” –, Tănase explică faptul că toată această conjunctură regizată a avut obiectivul de a-i ”tăia cele două cojones din dotare” premierului Florin Cîțu. 

Vă prezentăm analiza lui Stelian Tănase: 

”Sunt multe fraze goale în documentul acesta insăilat pe genunchi. Promisuni deșarte, angajamente de doi lei în care nu cred nici semnatarii. Lor le trebuia ceva palpabil să iasă neșifonați din criza stupidă pe care au provocat-o singuri. Era nevoie să-și salveze cit de cit obrazul. Au vrut mai ales să termine comedia ca să stopeze căderea din sondaje. Nu mai mai avut resurse să se rățoiască unii la altii.

Petecul de hîrtie pe care l-au semnat ieri la ceas de seară liderii partidelor din Coaliție are valoare nulă. In ciuda aerului triumfal cu care au ieșit în fața presei! Am avut imaginea unor găinușe care au făcut cîte un ou de aur. Totuși un punct este ciștigat - aparențele au fost salvate. Orban, Cîțu, Barna, Kelemen Hunor au dat impresia că se acceptă unii pe alții si se tolerează reciproc. Că etichetele de zombie, incapabil, dictator cu care l-au gratulat pe sărmanul Cîțu au fost niște glumițe. Hahaha! Ce am mai rîs! Așa face și Becali. Dă cîte una pe gură si cînd este luat la intrebări zice senin" am glumit!" 

Aseară au anunțat țărișoara by tv - live - că în ciuda aparențelor 

reiau guvernarea. Se vor ocupa strașnic de pandemie, de economie, de școli, plus de biserici in zilele pascale și de vacanța care se apropie. Săracii de ei, cîte au pe cap! Dar cine să îi mai creadă? Ce ingrați suntem noi ăștia multi! Numai membrii partidelor din care fac ei parte le mai dau credit - că nu au incotro. În rest, nimeni. 

Comedia a fost mișto! Am mai văzut cindva spectacolul dat de brigada de agitație a întreprinderii...Cum ne privesc granzii pe noi ăștia? Asta este o întrebare bună, că ei intre ei, am văzut. Ne privesc ca pe niște valuri de lăcuste flăminde și ignorante care au năvălit peste săracii de politicieni. Lăcuste care, nu-i așa, prăpădesc tot, iar ei trebuie să apere eroic patria. 

O veste proastă! Hirtia aceea nu va împiedica apariția unei noi crize: Se va intimpla cind un ministru va trebui concediat pentru timpenii sau hoție. Cîțu sper să aibe sînge in instalație. Un singur scop a fost urmărit le negocieri - să ii taie cele două cojones din dotare. Să îl intimideze. Ei bine, tot nu trebuie să ceară voie complicilor din partidul celui în cauză ca să-l dea afară. Dacă onor guvern se moșmondește săptămîni întregi să trimită un ministru la plimbare, trecem din criză in criză dincolo de orizontul anului 2024 și adio reforme. S-aude!?! 

Sunt multe fraze goale în documentul acesta insăilat pe genunchi. Promisuni deșarte, angajamente de doi lei în care nu cred nici semnatarii. Lor le trebuia ceva palpabil să iasă neșifonați din criza stupidă pe care au provocat-o singuri. Era nevoie să-și salveze cit de cit obrazul. Au vrut mai ales să termine comedia ca să stopeze căderea din sondaje. Nu mai mai avut resurse să se rățoiască unii la altii. 

Aseară s-a ratat prilejul de a da un document consistent din care să întelegem ce ne așteaptă din partea Coalitiei care ne guvernează atit de haotic. A rezultat că nu trebuie să ne așteptăm la nimic. Cauza - cele trei partide au uitat că s-a încheiat campania electorală, și alegerile au trecut. Liderii se cred tot în campanie.

Dragi tovarăși, daraghie druzia, campania electorala s-a terminat. Hai la treabă! Hîrtia aia va fi valabilă doar pină începe un nou caft. Deja se prefigurează. Dau scris”.

(Sursa foto: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.