DOCUMENT Deputatul Iurie Reniță îl detonează pe Dodon: ”Se RĂZBUNĂ pe Diaspora noastră de aur!” SIS, solicitat să desfășoare o anchetă. Alegerile anticipate și disperarea PSRM


DOCUMENT Deputatul Iurie Reniță îl detonează pe Dodon: ”Se RĂZBUNĂ pe Diaspora noastră de aur!” SIS, solicitat să desfășoare o anchetă. Alegerile anticipate și disperarea PSRM

După înfrângerea zdrobitoare a socialistului, rusofilului și românofobului Igor Dodon (foto sus: Zdg.md) în alegerile prezidențiale, acesta s-a răzbunat cu perfidie pe Diaspora R.Moldova, pentru votul masiv exprimat împotriva lui, astfel că numeroase conturi și grupuri de Facebook ale basarabenilor de peste hotare au devenit ținte predilecte ale trollilor PSRM, acestea fiind blocate sau închise definitiv.

Amintim că Igor Dodon și mulți alți PSRM-iști de seamă s-au întrecut și încă se întrec în cele mai incalificabile insulte alocate Diasporei, aceste acte urmând să își certifice efectul de bumerang la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, în condițiile în care PSRM se prăbușește în toate sondajele de opinie. 

În aceste condiții, deputatul și diplomatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) solicită oficial Serviciului de Informații și Securitate (SIS) desfășurarea unei anchete ”pentru a verifica care structuri ale statului sau entități politice și partinice obstrucționează flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”. Aceasta având în vedere că R.Moldova intră abrupt într-o logică electorală și este de așteptat ca diasporenii să devină din nou victime ale PSRM. 

Podul.ro vă prezintă acuzațiile și clarificările lui Iurie Reniță. 

”Să apărăm Diaspora Noastră de Aur!

Mai mulți cetățeni de-ai noștri de acasă, dar, mai ales, din Diaspora Noastră de Aur mi-au semnalat că, după înfrângerea zdrobitoare și rușinoasă a kuliokarului (pungașului) Dodon la recentele alegeri prezidențiale, conturile lor de Facebook (FB) au fost atacate sau chiar blocate definitiv. Tința principală au devenit reprezentanții marcanți din diasporă, dar și grupurile foarte numeroase, pe care aceștia le-au organizat pe FB (în unele cazuri de la 30 până la 50 mii de cetățeni!). 

În acest mod Dodon (cel mai antinațional șef de stat pe care l-a avut vreodată Republica Moldova) a decis să se răzbune pe ‹electoratul paralel›. Pentru acest pion docil al Moscovei diversitatea de opinii și organizarea exemplară a diasporei noastre a devenit un pericol real și pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate.

Disperat total după recenta decizie a Curții Constituționale privind întrunirea condițiilor legale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, PSRM-ul lui Dodon recurge la metodele arhicunoscute, pe care le-a mai utilizat și în campaniile electorale precedente, referindu-ne expres la operațiunea Bahamas sau la kulioacele (sacoșele) de bani, primiți de la Plahotniuc, inclusiv la atacurile cibernetice, in acest scop fiind ghidați frățește de către partenerii lor tradiționali.

Pentru a contracara ofensiva lui Dodon și a batalionului de trolli psrm-iști împotriva cetățenilor noștri de acasă și din diasporă, am decis astăzi să adresez o Interpelare Serviciului de Informații și Securitate pentru a verifica care structuri ale statului sau entități politice și partinice obstrucționeaza flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri (rog să vedeți Interpelarea în anexă).

P.S. Rog să distribuiți cât mai mult această postare”, scrie Iurie Reniță, pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.