VIDEO. UPDATE. Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, prima declarație de presă după demitere. „Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta”/„Premierul Cîțu și-a bătut joc de munca unei echipe”/„A ievaluat exact ca Tudorel Toader”


VIDEO. UPDATE. Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, prima declarație de presă după demitere. „Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta”/„Premierul Cîțu și-a bătut joc de munca unei echipe”/„A ievaluat exact ca Tudorel Toader”

Vlad Voiculescu, demis miercuri din funcția de ministru al Sănătății, după un mandat de aproape patru luni, de către premierul Florin Cîțu, a susținut o primă declarație publică legată de destituirea sa, care a produs prima criză majoră din coaliția de guvernare. Fostul ministru a mulțumit medicilor, personalului medical din spitale, echipei care a venit alături de el la Ministerul Sănătății și mai ales doamnei Andreea Moldovan, care a pierdut și ea funcția de secretar de stat. 

Doctorița Moldovan a spus că a venit alături de Vlad pentru că știa că are planuri bune pentru Sănătate și a apreciat faptul că nu a fost condiționată politic. 

„Mandatul meu s-a încheiat acum două zile. 113 de zile de mandat și 113 zile de ciocniri între mentalități. Și ăsta e motivul pentru care am intrat în politică, pentru a schimba mentalități. Aș prefera să fiu cât se poate de sincer și să vă spun că mi-e teamă pentru oamenii din țara asta care sunt văzuți de politicieni doar ca electorat. Mi-e teamă de oamenii buni din sistem care așteptau o schimbare”, a precizat Voiculescu. 

Fostul ministru l-a acuzat pe Florin Cîțu că nu comunica cu ministrul Sănătății, vorbea despre lucruri pe care nu le cunoștea, s-a transformat în „primul epidemiolog al țării” și că „ne-am trezit cu un premier care a „ievaluat” munca unei echipe pe care nu  a cunoscut-o, exact ca Tudorel Toader acum câțiva ani”. „La fiecare pas găsești oameni puși de un partid sau altul”, a mai spus Voiculescu precizând că „este cea mai mare problemă a sistemului de Sănătate”.

Jurnalistul Florin Negruțiu consideră că declarația de presă a lui Vlad Voiculescu este un atac (la adresa premierului Cîțu mai ales) și a extras principalele idei:

- „Premierul Cîțu și-a bătut joc de munca unei echipe, pe care a ținut s-o ievalueze ca Tudorel Toader.”

- „Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei văzuți de politicieni ca electorat, pentru oamenii buni din sistem”.

- „Dacă superi sistemul, nu e nevoie de argumente pentru a te elimina”.

- „Ministerul Sănătății era în colaps”.

- „Cred că am greșit în anumite aspecte atunci când m-am așteptat la decență când oamenii mor, decență din partea unor politicieni sau din partea presei.”

- „M-am înșelat când am crezut că epoca epoleților, a specialilor, a privilegiilor nemăsurate s-a încheiat”.

- „Da, am oprit și banii către presă”.

- „Nu există loc în Sănătate fără politizare”.

Jurnalista Carmen Dumitrescu (Investigatoria): Foarte trist, dar puternic, momentul. Tocmai pentru e atât de evident că e adevărat: în țara asta, dacă nu lași în pace grupurile de interese, ești aruncat fără argumente. Nu știu cum sună realitatea asta pentru voi, dar pentru mine e atât de apăsător gândul ăsta, încât prefer să nu mă întâlnesc prea des cu el. Pentru că nu despre Vlad Voiculescu e vorba aici. Ci despre oricare dintre noi...”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.