Mafia PSD din Sănătate se războiește de ani de zile cu soțul Andreei Moldovan, un chirurg renumit, cu acreditări și performanțe unice în România


Mafia PSD din Sănătate se războiește de ani de zile cu soțul Andreei Moldovan, un chirurg renumit, cu acreditări și performanțe unice în România

Partenerul de viață al doctoriței Andreea Moldovan, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, demis, miercuri, de premierul Florin Cîțu, este medicul chirurg Bogdan Moldovan, despre care cotidianul.ro scria în urmă cu trei ani că este singurul medic chirurg din ţară care are acreditare de prelevare europeană de multiorgan şi de transplant de ficat şi rinichi. 

Absolvent de medicină la Târgu Mureş, cu specializare făcută în Franţa şi experienţă în chirurgie căpătată la Geneva, Moldovan s-a întors în ţară dornic să pună bazele unui centru de transplant renal la Braşov. Profesionalismul și performanțele sale au deranjat însă profund baronii PSD din sănătate care i-au pus cât de multe bețe în roate au putut. Ministerul Sănătății condus de penala Sorina Pintea a întârziat acordarea acreditării unuia din cele mai mari spitale private din România -  Sf Constantin din Brasov -, unde Bogdan Moldovan este șeful secției de chirurgie, condiționând-o, în cele din urmă,  de renunțarea la secția de Chirurgie Vasculară pentru a nu pune în pericol șpăgile și monopolul spitalelor de stat din Tg Mureș și Brașov.  

 

Sursa imagine: ardealnews.ro

Mai mult, pesediștii din Consiliul Local Brașov s-au opus virulent, în 2017, propunerii ca eminentului chirurg să-i fie acordat titlul de cetățean de onoare al orașului pe motiv că lucrează la privat.  

PSD Brașov, comunicat oficial:Suntem dezamăgiţi de apropierea administraţiei publice locale de ideea unor servicii sociale private, mai ales în ultima perioadă. Ca social-democraţi, apărăm dreptul cetăţenilor de a beneficia de servicii sociale gratuite, în calitatea lor de contribuabili şi susţinători ai bugetului localităţii, prin taxele şi impozitele plătite la timp. Nici măcar medicina nu este ocolită în demersurile autorităţii locale, câtă vreme se vorbeşte de câteva luni despre un eventual parteneriat public-privat pentru un viitor spital de urgenţă. Mai recent, a apărut o iniţiativă, în Consiliul Local, de acordare a Titlului de «Cetăţean de Onoare al Municipiului Braşov» unui medic care conduce secţia de chirurgie a unui spital privat din oraşul nostru. Ne opunem acestei propuneri, care nu este altceva decât o activitate de promovare a unor servicii sociale plătite. Ne întrebăm dacă nu asistăm la încununarea «eforturilor» depuse de administraţia de dreapta, de a împinge cetăţenii spre servicii care îi costă, în loc să le fie oferite cele gratuite, îmbunătăţite şi modernizate. Nu în ultimul rând, aceste titluri trebuie să fie acordate unor persoane care şi-au desfăşurat activitatea pentru a-i sluji pe cetăţenii oraşului. O slujbă bine plătită din banii achitaţi de braşoveni la casieria spitalului privat, nu intră în această categorie”.     

Joi dimineață, mai mulți brașoveni au venit cu buchete de flori la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, acolo unde a precizat epidemiologul Andreea Moldovan că se va întoarce după scurta carieră la Ministerul Sănătății. Gestul oamenilor are legătură cu prețuirea pe care o au pentru pregătirea profesională a medicului, dar și cu situația revoltătoare de ieri când dna Moldovan a fost făcută în toate felurile, în mai multe etape, în fața instituției guvernamentale pe care urma s-o părăsească definitiv. (mai multe detalii AICI)

„Am fost la Spitalul de Infecțioase Brașov. Aici a declarat doamna dr. Andreea Moldovan că se întoarce. Se întoarce să-și facă meseria de a ajuta la salvarea de vieți. 

Azi s-au adunat destul de multe flori pentru doamna doctor și pentru tot personalul medical. Chiar dacă ea este încă în București, poate ajutați și voi să ajungă mesajul la ea. 

Poate se întămplă asemenea gesturi în alte orașe. În toate ar trebui! Let's do it!”, a scris brașoveanul Radu Hossu pe pagina sa de Facebook.    

”Un gest care mai spală rușinea zilei de ieri. Doamna doctor Andreea Moldovan, așteptată azi de brașoveni cu flori, la poarta Spitalului de boli infecțioase, după ce ieri, la plecarea de la Ministerul Sănătății, a fost înjurată și huiduită”, a comentat și jurnalistul Florin Negruțiu pe pagina sa de Facebook.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.