Minciuna și manipularea au fost, sunt și rămân armele predilecte ale PSRM, grupare moscovită care minte cum respiră, pe toate gurile din dotare, doarece simte că are zilele numărate, avertizează deputatul și diplomatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București), pe Facebook, amintind că nu mai e deloc mult până când Curtea Constituțională va decide soarta actualului Parlament – dizolvarea acestuia și organizarea alegerilor parlamentare anticipate fiind unica soluție pentru ieșirea R.Moldova din criză.
Podul.ro vă prezintă acuzațiile și clarificările lui Iurie Reniță:
”Minciuna și manipularea - arma principală a PSRM
Ofensiva PSRM-ului de a discredita oponenții politici a atins turații maxime. Tot ce este național și proeuropean este combătut cu vehemență, în termeni simpli aceasta însemnând că minciuna și manipularea este pusă din nou în aplicare ca armă principală a ortacilor socialiști. Au rămas zile numărate când Curtea Constituțională va decide soarta actualului parlament – alegeri anticipate sau continuarea activității acestuia. Frica lui Dodon și a partidului său că actualul parlament ar putea fi dizolvat ii motivează la acțiuni disperate și chiar ridicole. Ce ar avea în comun PSRM-ul moscovit al lui Dodon cu Consiliul Europei? De unde și de când?
Doar disperarea totală și dorința acerbă de a se menține cu orice preț la putere a impus PSRM-ul să se adreseze prestigioasei instituții europene în domeniul respectării drepturilor omului și a statului de drept. În context apare fireasca întrebare: de ce nu s-au adresat, în prealabil, Consiliului Europei când au votat atâtea legi anticonstituționale pe la mijlocul nopții la sfârșitul anului trecut? Răspunsul este foarte clar: minciuna și manipularea sunt elemente indispensabile ale activității PSRM-ului; doar prin acestea mai supraviețuiește politic.
În stilul tradițional ce-i caracterizează (PSRM), speakerita Greceanâi interpretează după bunul lor plac Scrisoarea Secretarului General al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić vis-a-vis de oportunitatea legală a dizolvării actualului parlament, în care, evident, nu figurează expres faptul că “parlamentul nu poate fi dizolvat dacă există majoritate parlamentară”. Chiar să fi primit doamna Greceanâi o versiune a Scrisorii și în limba rusă, în care este stipulat explicit că actualul parlament nu poate fi dizolvat?
E la latitudinea exclusivă a Curții Constituționale decizia privind constatarea circumstanțelor legale pentru dizolvarea parlamentului. S-a ajuns până aici, deoarece “este esențial, într-un stat democratic, ca toate instituțiile sale să coopereze în mod loial în exercitarea prerogativelor constituționale ale acestora” (din Scrisoarea Secretarului General al Consiliului Europei). Iată unde ar trebui identificate adevăratele motive ale impasului politic actual și nu pe la Consiliul Europei și încă de PSRM!?”