VIDEO. „Scandalul de la Foișor”. Rareș Bogdan, critici dure la adresa lui Raed Arafat și a secretarului de stat Andreea Moldovan. „A fost o greșeală aducerea lui aici”/ „Cel care cere demisii este premierul României, care are tot sprijinul nostru”


VIDEO. „Scandalul de la Foișor”. Rareș Bogdan, critici dure la adresa lui Raed Arafat și a secretarului de stat Andreea Moldovan.  „A fost o greșeală aducerea lui aici”/ „Cel care cere demisii este premierul României, care are tot sprijinul nostru”

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a susținut luni o declarație de presă, înaintea BPN al PNL, în contextul crizei sanitare și al „scandalului Foișor”:

- „să facem o analiză a evenimentului de vineri. Cineva trebuie să dea o explicație pentru Foișor. O țară întreagă a fost şocată de imaginile cu oameni scoşi la ora 23.30 la 5 grade, pe targă, acoperiţi doar cu o pătură, în scaune cu rotile, foarte mulţi în maşinile personale ale aparţinătorilor şi nu spre salvări”.

- „știu că pe zi în Bucureşti sunt o mie de apeluri la Salvare, ştiu că sunt supraîncărcate şi spitalele şi activitatea ambulanţei şi a SMURD-ului, dar cineva trebuie să ne dea explicaţii. Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica, la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin și se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea explicaţii, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experienţă de 17 ani în administrarea medicinei de urgenţă şi a IGSU, cred că putea să prevadă situaţia care a apărut de la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând din 2 aprilie. De asemenea, domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară, trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci este managerul unui spital public. Vom vedea exact ce s-a întâmplat”.



- „cel care cere demisii este premierul României, care are tot sprijinul nostru”.

- „situația e mult mai liniștită în Coaliție decât pare din afară. Nu vorbim despre demiteri, ci despre un lanț de vinovății”.

- „domnul Raed Arafat ar trebui să înţeleagă că, aşa cum are o mulţime de calităţi, nu există oameni care să aibă doar calități, defectele fac parte din firea lucrurilor şi din existenţa noastră ca oameni pe pământ. Cred că domnul Raed Afarat e uşor tensionat, e uşor obosit şi nu ar fi rău să încerce să mai exerseze empatia şi emoţia pentru că nu suntem roboţi. (...) A fost o greșeală aducerea lui aici (la ședința anterioară a conducerii PNL, de la sfârșitul lunii martie, n.red)”.

CITEȘTE ȘI: Se ascut cuțitele în Coaliție. Liberalii vor demisia lui Vlad Voiculescu. Premierul Cîțu lansează mesaje cu subînțeles. USR PLUS răspunde oțărât prin Liviu Iolu și Ionuț Moșteanu care îl torpilează pe șeful Executivului/ „Guvernul actual aproape mă face să îmi fie dor de un adult în camera aia de la Palatul Victoria”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.