Deputatul PNL Daniel Gheorghe solicită DEMISIILE lui Raed Arafat și Vlad Voiculescu după inumana evacuare a Spitalului Foișor: ”Vina e împărțită, nu o aruncați numai în cârca managerului”


Deputatul PNL Daniel Gheorghe solicită DEMISIILE lui Raed Arafat și Vlad Voiculescu după inumana evacuare a Spitalului Foișor: ”Vina e împărțită, nu o aruncați numai în cârca managerului”

Deputatul PNL Daniel Gheorghe susține că nu este corect ca responsabilitatea pentru evacuarea inumană și haotică a Spitalului Foișor să fie aruncată, propagandistic, doar în cârca managerului instituției, deoarece este mai mult decât evident că vinovați sunt, în aceeași măsură, și eternul Raed Arafat, conducătorul operațiunii nocturne, dar și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru că semnează împreună cu Arafat un act care a făcut posibil această degringoladă uluitoare și umilitoare pentru pacienți. 

De asemenea, punctează liberalul, enormitățile s-au derulat ore-n șir la Spitalul Foișor, însă Ministrul Sănătății nu a catadicsit să intervină în vreun fel, oricare, deși Vlad Voiculescu este responsabilul sistemului se sănătate. 

”Responsabilii principali pentru evacuarea inumană de la Foișor sunt Raed Arafat și Vlad Voiculescu, dincolo de răspunderea managerului, care însă nu poate explica întreaga nebunie din noaptea respectivă, oricât ar vrea unii și alții să impună optica asta. Vlad Voiculescu o ține din gafă în gafă – nu-i deloc omul pe care să îl pui ministru la Sănătate într-o astfel de criză. Gafele lui arată degringolada, haosul pe care-l păstorește în minister. Eu cred că atât Raed Arafat cât și Vlad Voiculescu trebuie să își înainteze demisiile și să lase locul unor medici și specialiști adevărați”, susține Daniel Gheorghe, pentru Podul.ro.  

”Îndată după Anul Nou am fost primul demnitar PNL care a avertizat public despre riscurile majore pe care le va implica un mandat la Ministerul Sănătății, pe vârf de criză sanitară, sub tutela lui Vlad Voiculescu de la USR-PLUS. După ceea ce am văzut în ultima perioadă am impresia că la momentul respectiv am fost de-a dreptul optimist. Nu îmi pot închipui cum poate fi condus cel mai important minister al României pe timp de pandemie într-o manieră care nu are nimic de-a face cu respectul pentru demnitatea ființei umane, compasiunea și profesionalismul. Ministerul Sănătății nu poate fi nici agenție de marketing online și nici nu poate deveni, în astfel de timpuri crunte pentru omenire, un fel de centru de calificare la locul de muncă pe postul de de ministru și pe cele de secretari de stat”, a mai adăugat Daniel Gheorghe. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.