Ministrul Justiției critică o prevedere introdusă de Iordache, în timp ce o păstrează în plan legislativ. Birchall demască modul în care minte Stelian Ion


Ministrul Justiției critică o prevedere introdusă de Iordache, în timp ce o păstrează în plan legislativ. Birchall demască modul în care minte Stelian Ion

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, continuă să demaște modul în care actualul ministru de resort, Stelian Ion, îi minte cu nonșalanță pe cetățeni. În urmă cu peste o săptămână, Stelian Ion a trimis la CSM spre avizare un proiect de lege care păstrează formula pesedistului Florin Iordache prin care magistrații pot primi o pensie mai mare decât salariul. 

Cu toate acestea, ministrul Justiției, Stelian Ion, s-a prezentat marți, 6 aprilie, la TVR, să declare că e greșit ca magistrații să poată dispune de o pensie mai mare decât salariul, dând impresia publicului, într-un mod manipulator, că el a operat modificarea legislativă pentru a stopa fenomenul. 

MAI MULTE DETALII: DOCUMENT Stelian Ion păstrează "formula Iordache" prin care magistrații pot beneficia de o pensie specială mai mare decât salariul. Ministrul Justiției se lăudase recent că va rezolva problema

"Acum câteva zile am demascat cum domnul Stelian Ion una spune la televizor, în campania personala de PR, și alta face în realitate! 

După ce a produs cel mai mare val de pensionari din magistratura bătând câmpii cu brio la TV, strict pentru imaginea proprie,  vad că și aseară a continuat deși în practică a promovat exact ce critica și aseară!  

Să recapitulăm:  

1. Nu mai târziu de 18.03.2021, când făcea turul televiziunilor, domnul Ion declara sus și tare că "anomalia prin care pensia unui magistrat este mai mare decât ultimul salariu trebuie modificată prin legile justiției".  

2. Numai ca 8 zile mai târziu, atunci când a venit vremea să arate în practică că și face ce tot declara în goana după PR-ul personal, domnul ministru Ion s-a împotmolit, laș și neasumat, propunând în legile mult lăudate exact aceeași formulă a lui Florin Iordache de calcul al pensiei care există și în prezent și care, în practică, a dus și duce la aceasta anomalie și monstruozitate: pensia unui judecător sau procuror este mai mare decât salariul!  

3. După ce pe 29 martie domnul ministru Ion trimite la CSM aceeași formulă a lui Iordache de calcul a pensiei, aseară, tot la 8 zile diferență, merge la TV și critică formula pe care el cu mânuța lui a propus-o CSM, nefiind prima dată când domnul ministru una declara și alta face în realitate... ca să nu spun direct că domnul Stelian Ion îi minte pe români cu un tupeu și un cinism rar întâlnit la o persoană!  

Iată cum astfel avem un arc frumos peste timp la justiție: de la Florin Iordache la Stelian Ion. Cineva trebuia sa ducă mai departe împlinirile domnului Iordache, nu?? Sunt convinsa însă ca nimeni nu se aștepta ca va fi chiar nemesis-ul sau din comisia speciala, domnul Stelian Ion. O parabola contemporana care ar trebui sa ne dea de gândit despre idoli în lupta cu cei rai, mai ales când se dovedește ca sunt puține diferențe între ei.  

P.S. Decizia de astăzi a CCR privind motivarea hotărârilor judecătorești are implicații serioase inclusiv asupra resurselor umane din magistratura asa ca poate măcar acum, în al doisprezecelea ceas, domnul Ion se oprește sa mai confunde ministerul justiției cu Ministerul Propagandei personale și de partid!  

(atașat art. 82 cu formula aflată în vigoare și art.212 în varianta propusa de Stelian Ion, aceeași cu art.82 plus declarația de aseară de la TVR și cea din 18 martie)!", a scris Birchall pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.