Aroganța vicepremierului Barna a scos-o din sărite pe o jurnalistă: "E retorica PSD". Copreședintele USRPLUS, tras la răspundere pentru propunerea unui personaj fără experiență în funcția de vicepreședinte al ANAF


Aroganța vicepremierului Barna a scos-o din sărite pe o jurnalistă: "E retorica PSD". Copreședintele USRPLUS, tras la răspundere pentru propunerea unui personaj fără experiență în funcția de vicepreședinte al ANAF

Site-ul economedia a dezvăluit ieri că Biroul Național al USR l-a propus în funcția de vicepreședinte al ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, ale cărui business-uri cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro, deși instituția pe care o va coordona gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei. Emil Sămărtinean nu are experiență la stat, a urmat un doctorat fără să-și susțină teza, iar la "skills" dobândite educațional bifează "analiza faptelor și înțelegerea lumii". 

Conform CV-ului, experiența lui Emil Sămărtinean pentru o funcție precum cea de vicepreședinte al ANAF e cel puțin discutabilă. Emil Sămărtinean a intrat direct în piața muncii, în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006. În 2008 a început să lucreze ca ospătar și organizator de evenimente la Athenee Palace Hilton (până în 2011). În perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange. (citiți AICI articolul complet, sursa economedia)

Întrebat marți, 6 aprilie, în legătură cu această propunere de numire, vicepremierul României Dan Barna, copreședinte al USRPLUS, a catalogat în mod repetat informațiile redate de jurnaliști, mai ales de economedia, drept "un atac de presă". Atitudinea arogantă a vicepremierului Dan Barna a scos-o din sărite pe jurnalista Lorediana Diacu de la publicația Epoch Times România, aceasta întrebându-l de ce adoptă retorica PSD în raport cu presa. Barna a evitat de mai multe ori întrebarea jurnalistei pentru ca într-un final să dea bir cu fugiții. (vedeți video AICI de la minutul 8:20)

Reporter: Ce-l recomandă pe Emil Sămărtinean pentru funcția de vicepreședinte al ANAF? 

Dan Barna: Experiența profesională, faptul că e un om care are experiență în domeniul economic. Am văzut acele atacuri din presă, din punctul meu de vedere total surprinzătoare. El s-a prezentat în fața Biroului Național, a convins toți membrii Biroului Național, nu a avut nimeni intern vreo obiecție. E un atac de presă. Te implici în politică pățăști, cam asta e realitatea în cazul lui. 

Reporter: Doi ani a vândut cartele de telefon mobil. 

Dan Barna: Și eu am vândut semnal de cablu în blocuri în perioada studenției. 

Reporter: El a făcut asta după ce a terminat facultatea. 

Dan Barna: Nu văd de ce ar fi rușinos sau în ce măsură vânzătorii de telefoane mobile sunt persoane cărora să le aducem reproșuri. Nu o să comentez mai departe. E o numire pe care ne-o asumăm și o numire în care eu am foarte mare încredere. În rest atacurile pe care le primește din partea altor colegi care fac asta prin presă e dreptul lor. 

Loredana Diacu (Epoch Times): De ce un articol critic e catalogat drept un atac de presă? Nu e limbaj gen PSD? 

Barna ignoră întrebarea jurnalistei și așteaptă o altă întrebare.

Reporter: Vă așteptați ca premierul să semneze această numire? 

Dan Barna: Nu există niciun element din cauza căruia colegul meu să nu fie îndreptățit pentru poziția respectivă. 

Loredana Diacu (Epoch Times): De ce un articol critic de presă e catalogat drept atac? Nu e ca pe vremea PSD? 

Barna ignoră din nou întrebarea jurnalistei și așteaptă o altă întrebare. 

Reporter: Există ceva în CV-ul respectiv care să îl califice pentru această funcție? 

Dan Barna: CV-ul respectiv e unul adecvat pentru poziția respectivă. E o decizie pe care partidul nostru și-a asumat-o. Nu o să detaliez aici. Repet, e un atac de presă. 

Loredana Diacu (Epoch Times): De ce e atac de presă?! E cam retorica PSD când spuneți că e un atac de presă. 

Dan Barna: Am înțeles poziția dvs. Mai sunt alte întrebări? Dacă nu, mă retrag. O zi bună! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.