Scrisoarea deschisă a unui ofițer de contrainformații militare. Col. (r) Doru Paraschiv. „Dacă Președintele României nu lua memoriile mele în bășcălie, ilegalitățile de la DGIA erau oprite demult”


Scrisoarea deschisă a unui ofițer de contrainformații militare. Col. (r) Doru Paraschiv. „Dacă Președintele României nu lua memoriile mele în bășcălie, ilegalitățile de la DGIA erau oprite demult”

Colonelul (r) Doru Paraschiv, fost ofițer de contrainformații militare, acuză că a depus memorii la toate instituțiile din domeniul securității naționale, inclusi la Președintele României, în care a demascat ilegalitățile de la Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), dar că a fost ignorat, tratat în „bătaie de joc”.  

„Absolut nimic nu l-a interesat pe Președinte, nici pe consilierii săi, unii fiind în dependență față de Hăpău, șantajați și șantajabili”, acuză col. Paraschiv.  

Vă prezentăm scrisoarea deschisă pe care col. (r) Doru Paraschiv (foto dreapta, alături de gen. Marian Hăpău) a trimis-o în exclusivitate „Podul” spre publicare:

„Trăiesc încă de la începutul înscenării <<Cazului Paraschiv Doru>> de către dușmanul meu declarat Hăpău Marian (șeful DGIA- n.red.) o mare bătaie de joc la adresa mea, a carierei profesionale, dar și a familiei mele din partea conducerilor MApN, a prim-miniștrilor și a președintelui, dar și a magistraților procurori și judecători.

Și totul degeaba, doar pentru că m-am trezit singurul ofițer din MApN, de la Contrainformații Militare, care să iau atitudine împotriva abuzurilor, derapajelor și infracțiunilor săvârșite de Hăpău și complicii săi.  

Degeaba am învățat în școlile militare să fim onești și să ne apărăm țara, indiferent împotriva cui îndrăznește să încalce legile și regulamentele militare, fiind asigurați că suntem apărați de Constituție, de Jurământul Militar, de regulamentele militare, de Statutul cadrelor militare și tot ansamblul de legi din domeniul siguranței/securității naționale.  

Pentru că, dacă făptașii sunt tocmai șefii tăi, într-o strânsă legătură cu marii decidenți ai țării și protejați de mai-marii magistraților, te-ai ars, te distrug, te lasă pe drumuri! Asta mi-a făcut mie Hăpău.  

CITEȘTE ȘI:

Scandalul delapidării fondurilor de război ale serviciului secret al Armatei. Șeful DGIA susține că nu a știut. Instanța punctează posibile responsabilități ale gen. Marian Hăpău: neglijență în serviciu sau complicitate | ANALIZĂ

Cine este generalul care a DELAPIDAT fondurile de război ale serviciului secret al ARMATEI. Mărturia unui ofițer care a avut curajul să denunțe ilegalitățile șefilor DGIA

Am trimis memorii peste tot, dar nu a contat, toate au fost ignorate. Foarte grav consider că este ignorarea și bășcălia pe care mi-a servit-o Președintele, care are o oaste de consilieri în domeniul securității naționale.  

Nici nu au vrut să mă primească, ori să mă invite pentru a vedea ce aveam să sesizez/ să informez, mai ales că descrisesem în memoriu faptele lui Hăpău Marian și ale acoliților săi.  

Așa trebuie să procedeze Președintele, care se erijează în șeful statului și în comandantul suprem? Absolut nimic nu l-a interesat, desigur nici pe consilierii săi, unii fiind în dependență față de Hăpău, șantajați și șantajabili.  

Culmea bătăii de joc a fost că, deși mă adresam direct președintelui, în calitate de ofițer superior de contrainformații și securitate militară, am primit răspuns de la veșnicul consilier pe probleme cetățenești al Administrației Prezidențiale, dl. Pișcociu Gabriel-Cristian.  

Deci pentru ei ceea ce îi informa un ofițer de contrainformații este doar o problemă minoră, de la o scară de bloc din str. Sabinelor! Ori, Președintele clamează, după cum știu toți românii, „o țară normală”, dar chiar dumnealui este departe de normalul situației. Acest fapt denotă corupția generalizată, în formă continuată, a statului român.

Afirm cu tărie că dacă făceau ceea ce am sesizat încă de la început, adică o cercetare a lui Hăpău Marian, sigur nu se mai întâmplau multe din infracțiunile acestuia, inclusiv recentul incident de securitate care l-a avut protagonist pe complicele și locțiitorul său de la DGIA, Gherghe Iulian- Cristian (arestarea preventivă a acestuia sub acuzația că a delapidat 180.000 de dolari din fondurile operative ale DGIA destinate situațiilor de criză sau război- n.red.). 

Să nu uităm și ștampila cu semnătura olografă a lui Hăpău Marian.  Incidentul cu ștampila este un modus operandi. Cunosc sigur că și Dușa Mircea, ex-ministrul Apărării, avea o asemenea ștampilă, pe care au folosit-o evident nelegal în ziua de 24.01.2014!

Ca cetățean român, îmi pun fireasca întrebare – ștampila Președintelui există?!

Tot ca cetățean român aștept ziua când magistrații și instanțele de judecată înțeleg rolul și menirea lor, că sunt una dintre cele trei puteri în stat, conform art. 1 alin. 4 din Constituție. Atunci când un magistrat îndrăznește să aplice corect legea, noi spunem că a avut curaj. Puțini curajoși și foarte mulți sfioși! Dar nu este bine așa, că doar nu sunt pe front, sub bombardamentul inamicului. Ci, suntem în vreme de pace, într-o țară democratică, cu stat de drept și nu trebuie decât să aplice corect legea.

Col. (r) Doru Paraschiv

4 aprilie 2021”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.