Președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu – l-am numit pe Ion-Andrei Gherasim, fost șef de cabinet al regretatului Senior și nepot al doctorului Ilie Lazăr, odinioară cel mai tânăr semnatar al actului Marii Uniri de la Alba Iulia și fost deținut politic – amintește, pe pagina de Facebook a domniei sale, că în 3 aprilie se împlinesc 71 de ani de la emiterea odiosului ordin nr. 100 privind lupta împotriva ”dușmanului de clasă”, prin care dictatura comunistă și brațul ei armat, Securitatea criminală, legiferau arestarea abuzivă, torturarea, întemnițarea și genocidarea elitei intelectuale, politice, militare și studențești a României Mari, prin intermediul așa-numitelor ”tribunale ale poporului”, rampe mincinoase și mizerabile ale genocidului roșu ce sunt invocate și în zilele noastre de personaje influente care vor să rescrie istoria recentă și să batjocorească memoria rezistenței anticomuniste românești.
Podul.ro vă prezintă comentariile lui Ion-Andrei Gherasim:
”Să nu uităm niciodată, mai ales acum, în aceste zile și săptămâni, în care anumite persoane cu influență încearcă să schimbe istoria noastră zbuciumată!
3 aprilie 1950 - 3 aprilie 2021. Se împlinesc astăzi 71 de ani de la emiterea ordinului nr. 100 privind lupta ‹împotriva duşmanului de clasă›, prin care se defineau ‹categoriile de cetăţeni ce vor intra în obiectivele securităţii cu propuneri de a fi trimişi unităţilor de muncă:
1) Toţi cei care lansează sau răspândesc svonuri alarmiste, tendenţioase, duşmănoase; ascultă şi difuzează propaganda deşănţată a posturilor de radio imperialiste;
2) Toţi cei ce aduc injurii P.M.R., conducătorilor săi, Guvernului, Uniunii Sovietice şi conducătorilor săi şi ţărilor de democraţie populară;
3) Toţi acei cetăţeni români care întreţin legături de prietenie cu legaţiile imperialiste, care au frecventat sau frecventează bibliotecile, concertele şi în general manifestările propagandistice ale legaţiilor imperialiste, precum şi toţi cei care sunt în relaţii cu familiile funcţionarilor ambasadelor imperialiste›”.
(Foto: Fortul 13 Jilava, arhiva Podul.ro)