Ucraina INSULTĂ România și memoria victimelor masacrate de NKVD la Fântâna Albă. O mizerabilă mistificare a istoriografiei sovietice


Ucraina INSULTĂ România și memoria victimelor masacrate de NKVD la Fântâna Albă. O mizerabilă mistificare a istoriografiei sovietice

Ucraina reia la nivel oficial cele mai mizerabile mistificări ale istoriografiei sovietice și insultă în mod incalificabil tragedia românilor din Bucovina petrecută la Fântâna Albă, acolo unde criminalii NKVD au săvârșit un masacru de proporții, avertizează deputatul liberal Daniel Gheorghe, pe Facebook. 

Ucraina rămâne vecinul României care emană cea mai neprietenoasă politică față de țara noastră.

Vă prezentăm comentariile lui Daniel Gheorghe:  

”Difuzarea de către Administrația Regională de Stat Cernăuți, deci o structura a statului Ucraina, iar nicidecum de către vreun ong obscur ori vreo organizație controversată cu interese politice, a unui film mincinos și de-a dreptul injurios cu privire la tragedia românilor din Bucovina petrecută la Fântâna Albă la 1 aprilie 1941 este o insultă fără margini adresată tragediei umanitare cumplite de acum 80 de ani, adresată României și adevărului istoric! 

Iată cum Ucraina, la nivel de stat, reia cele mai mizerabile teze ale istoriografiei sovietice și calcă în picioare memoria unor inocenți uciși în mod barbar de criminalii sălbatici ai NKVD-ului adus în regiunea Cernăuți de către ocupantul comunist! 

În asemenea condiții, în lipsa unei retractari oficiale a falsului grosolan menționat, cred că a vorbi despre ‹bună vecinătate› rămâne o himera iar Ucraina confirma din nou studiile și analizele experților în materie de politică internațională care o consideră drept vecinul României ce după căderea Cortinei de Fier duce politica cea mai puțin prietenească la adresa țării noastre. 

Solicit Ministerului Afacerilor Externe și Președinției României reacții ferme pe marginea acestei insulte gratuite adresate marii tragedii românești de la Fântâna Albă! 

Cu astfel de acte iraționale moral, Ucraina se îndepărtează pas cu pas de orice șansă reală de aderare la Uniunea Europeană”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.