News Alert! Nelu Ploieșteanu a murit la Spitalul Floreasca, unde era internat cu COVID-19. Artistul a amânat spitalizarea pentru că nu credea în virus


News Alert! Nelu Ploieșteanu a murit la Spitalul Floreasca, unde era internat cu COVID-19. Artistul a amânat spitalizarea pentru că nu credea în virus

Nelu Ploieşteanu, cunoscut solist de muzică lăutărească, a murit la secția ATI a Spitalului Floreasca unde se afla de câteva săptămâni, după ce fusese diagnosticat cu o formă severă de COVID-19. Artistul în vârstă de 70 de ani s-a prezentat în primă fază la spital pe data de 11 martie, însă a refuzat să se interneze. 

Câteva zile mai târziu a fost spitalizat în stare gravă. Medicii au fost nevoiți să-l intubeze, căci plămânii artistului erau afectați în proporție de 70% iar saturația de oxigen în sânge era de doar 50%. Un motiv în plus de îngrijorare pentru medici și familie a fost și pneumonia cu care Nelu Ploieșteanu se luptă de opt ani.

„Prin bolile vechi, fibroză pulmonară, întărirea țesutului dintr-un fost impact, a venit cu starea aparatului pulmonar rea. Peste asta s-a suprapus covidul, întârziat ca acțiune prin plecarea lui de la spital. Situația este fără îmbunătățiri, gravă, dar se luptă ca să fie ținut în stare de ”plutire”,” a declarat Florin Condurățeanu la Antena Stars.

Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat pentru Libertatea că Nelu Ploieşteanu a murit în jurul orei 1.00. Decesul cunoscutului interpret de muzică de petrecere a fost anunţat pe reţelele de socializare de Mara Bănică. „Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ţi odihnească sufletul în Rai!”, a scris aceasta pe Facebook.

”Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii (luna martie, n.red.), a fost internat 48 de ore, și cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital. 

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii să detecteze cât de grav sunt afectați plămânii, însă Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură, a ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital. Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire”, relata, la acel moment, Mara Bănică, pentru Antena 3. 

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT! A murit solista Cornelia Catanga, infectată cu SARS-Cov-2

Nelu Ploieşteanu, cu numele real Ion Dumitrache, s-a născut la 16 decembrie 1950, în satul Ciorani din judeţul Prahova. A cântat de la şase ani la acordeon, dar la 17 ani a cântat pe bani pentru prima dată, la o nuntă. Cu timpul, a învâţat să cânte şi la pian. Primul turneu în străinătate a fost în 1978, în Franţa. În România, a cântat la petreceri pentru Nicu Ceauşescu şi pentru toţi preşedinţii de după Revoluţie, mai puţin Emil Constantinescu. Lăutarul avea cinci copii. Din păcate, fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018. Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. 



Artistul a acordat un interviu cotidianului Adevărul în anul 2010 în care a povestit despre relaţia cu Ştefan Iordache şi Gheorghe Dinică. Detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.