Excelent! Ministrul Cătălin Drulă a reușit o fentă genială la sindicalistul PSD Ion Rădoi. Pentru că este analfabet funcțional, liderul de sindicat a semnat cu mâna lui documentul care îl incriminează pentru protestul „spontan” din 26 martie


Excelent! Ministrul Cătălin Drulă a reușit o fentă genială la sindicalistul PSD Ion Rădoi. Pentru că este analfabet funcțional, liderul de sindicat a semnat cu mâna lui documentul care îl incriminează pentru protestul „spontan” din 26 martie

Încă o dovadă că diavolul stă în detalii o reprezintă și pretinsa „victorie” contra Metrorex, respectiv contra ministrului Cătălin Drulă, trâmbițată, miercuri, în spațiul public de temutul lider sindical de la Metrou, Ion Rădoi, cel care oprește trenurile subterane în cea mai neagră perioadă a pandemiei de coronavirus și se laudă că a schimbat 20 de miniștri ai transporturilor.  

De fapt, lucrurile stau exact pe dos, spun cei care au consultat atent, pagină cu pagină, procesul verbal încheiat de conducerea companiei de stat Metrorex cu liderii sindicatului de la metrou (Unitatea – Sindicatul Liber Din Metrou - USLM)

„Chichița” prin care sindicaliștii reprezentați de Rădoi se autoincriminează efectiv, în scris, în procesul verbal încheiat în 30.03.2021, a fost descoperită de publicația Buletin.de București: 

„În același proces verbal cu care sindicatului lui Ion Rădoi și-a clamat victoria în spațiul public împotriva ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, apar câteva cuvinte cheie care înclină balanța puternic în cazul războiului de uzură din subteran. “Oprirea voluntară a lucrului” este asumată și semnată de liderii sindicali, care au recunoscut oficial că nu a fost vorba de un protest spontan, deși inițial aceasta era comunicarea oficială dinspre USLM. Asta înseamnă încălcarea a cel puțin două prevederi din Codul Muncii”. (mai multe detalii AICI)

Procesul verbal din care rezultă cele semnalate de Buletin de București (pagina 2): 

 

De altfel, ministrul Tranporturilor, Cătălin Drulă a avertizat, încă de miercuri, într-o conferință de presă că „baronul” sindicalist Rădoi umblă cu fake news-uri în spațiul public, subliniind că decizia de a-i trage la răspundere, inclusiv financiar, pe autorii protestului de vineri, 26 martie, nu este negociabilă.  

Legat de situația cu Metrorex au apărut niște povești în spațiul public în ultimele 24 de ore care sunt cam ca la Radio Erevan. Circulă un fake news de la sindicat cum că s-a pus batista pe țambal, adică vezi Doamne că nimeni nu pățește nimic, salariile rămân cum sunt, personalul rămâne cum e, totul e bine și frumos. Nu e nimic mai departe de adevăr, e complet fals și vă spun că și acțiunile penale, cele care au fost depuse la DNA și DIICOT, continuă, nu negociem legea, iar în acest context poliția a identificat 350 dintre manifestanții care au participat la blocarea metroului  

În ceea ce ne privește pe noi la Ministerul Transportului și compania Metrorex, nu există nicio intenție de a da vreun pas înapoi. Nimeni nu scapă de răspundere. Legea nu e negociabilă. Toate acțiunile merg înainte. Astăzi Metrorex va depune o acțiune la Tribunalul București pentru despăgubirea Metrorex de către sindicat pentru pagubele de peste 2,8 milioane de lei cauzate în acea zi în care metroul nu a putut circula. Vom cere banii de la Rădoi și de la sindicatul pe care-l conduce. Chiar ei au semnat într-un proces verbal că acțiunea de vineri a fost o oprire voluntară a lucrului. Am cerut tribunalului să constate că e o formă de grevă nelegală și există o acțiune în recuperare prevăzută de lege pentru aceste pagube”, a precizat Drulă. (declarația ministrului a fost publicată de Podul integral AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.