VIDEO „Antreprenori” afectați de restricțiile din pandemie: „Nu mai putem să furăm”/„Suntem cam 12, să furăm și noi, că dacă nu furăm, cămătarii ne fac pachet”


VIDEO „Antreprenori” afectați de restricțiile din pandemie: „Nu mai putem să furăm”/„Suntem cam 12, să furăm și noi, că dacă nu furăm, cămătarii ne fac pachet”

Lume pestriță la protestele anti-restricții din ultimele zile, de la afaceriști serios afectați de pandemie, anti-vacciniști și conspiraționiști la politicieni, muzicanți, liceeni corijenți la Limba română, interlopi periculoși sau simplii găinari care spun cu sinceritate că nu mai pot fura și că se tem pentru viețile lor din cauza cămătarilor care le-ar putea face felul.  

Dialogul de mai jos a fost surprins într-una din serile de proteste de la Drobeta Turnu-Severin, unde au avut loc chiar încăierări cu jandarmii la un moment dat.  

„Nu mai pot să fur, nu mai pot să fac o șmecherie”, spune unul dintre protestatari. Vorbele lui sunt întărite de un cunoscut: „Omul este unul dintre cei mai buni hoți din Severin, vă dau cuvântul meu. Suntem cam 12 să furăm și noi că dacă nu furăm, cămătarii te ia și te fac pachet”.  


Și la Alba Iulia, unul dintre organizatorii de proteste anti-restricții este, potrivit adevarul.ro, Raul Rus, zis Pricu, un cunoscut interlop din judeţ, condamnat pentru proxenetism şi trafic de persoane, dar şi dare de mită. 

De asemenea, la Târgoviște, jandarmii au reținut un cunoscut membru al lumii interlope - Dragoş Aurelian Ioan – zis “Turku” - care a dat cu petarde la proteste și a îndemnat pe pagina sa de Facebook la mutilarea forțelor de ordine. În trecut, Turku a ispășit o pedeapsă de 13 ani cu închisoarea pentru omor.  

La Timișoara, unul dintre traficanții de cocaină din gruparea condusă de Lucian Boncu, care fusese condamnat în 26 martie la cinci ani și patru luni de închisoare, s-a aflat printre participanții la marșul de pe străzile orașului din noaptea de duminică spre luni. Este vorba de Deian Miloșev (foto jos), găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc ( 4 acte materiale) și de deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu (2 acte materiale), scrie pressaltert.ro.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.