Iresponsabila Raluca Turcan. Explicații fără nicio noimă despre nepurtarea măștii la Sibiu. Ministrul Muncii ar fi participat și la o mega-petrecere cu liberalii sibieni, tot în plină pandemie


Iresponsabila Raluca Turcan. Explicații fără nicio noimă despre nepurtarea măștii la Sibiu. Ministrul Muncii ar fi participat și la o mega-petrecere cu liberalii sibieni, tot în plină pandemie

În loc de asumare și explicații rezonabile, eventual chiar scuze publice față de cetățenii care sunt obligați de atâtea luni să-și acopere căile respiratorii, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a ales să se răspundă expeditiv și infantil pentru numeroasele imagini, unele postate chiar de ea, în care apare fără mască sanitară, în compania a numeroase persoane.  

Astfel, ea a invocat efectuarea de teste antigen înainte de acțiunea de împădurire de la Tălmaciu, Sibiu, la care a participat alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean  și de Adrian Bibu, administratorul județului, dar și faptul că masca ar fi fost scoasă ocazional pentru fotografii. 

Or tocmai situația întâmplată lui Adrian Bibu, internat la Spitalul Județean Sibiu, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, la doar două zile după nepurtarea măștii la împădurire, arată cât de șubredă este explicația publică dată de Turcan referitoare la teste, dar și faptul că nesocotirea restricțiilor de către oficiali este un fapt frecvent, nu o excepție din moment ce sunt testați, vaccinați etc și totuși plimbă COVID-ul prin spațiul public.   

Apoi, din fotografiile „oficiale” pare să rezulte taman contrariul, mai exact că Turcan a purtat mască doar pentru poze, dacă ar fi judecăm atât după aspectul acesteia - mai mult un accesoriu la modă decât un indispensabil instrument sanitar de protecție - dar și după pozele „neoficiale” în care ministrul Muncii pare mai degrabă din tabăra conspiraționistă a lui Șoșoacă decât din echipa guvernamentală ce impune restricții pentru popor. 

Într-una din ele, Turcan este surprinsă, în aceeași companie selectă de la Sibiu, la o petrecere cu participare numeroase. Potrivit pesediștilor din județ, cheful respectiv s-ar fi întâmplat în luna februarie, dar ar fi doar unul dintr-o serie organizată periodic în pandemie de către PNL Sibiu (a cărei șefă este Raluca Turcan). 

Raluca Turcan, pe pagina sa oficială de Facebook: 

„Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă:

- Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;

- De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.

- Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;

- Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor.

Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată. Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente”.

Ioan Oancea (foto jos), primarul liberal al orașului Tălmaciu și organizator al evenimentului de sâmbătă, 27 martie, susține că fotografiile în care apare și el fără mască sunt doar în care este aproape de familia sa (în imaginea de mai jos, primarul Oancea este surprins alături de Turcan și Daniel Cîmpean). ”Eu tocmai ce am ieșit din izolare”, mai spune primarul, care recent a fost confirmat și el cu Covid-19.

”Acțiunea de împădurire a avut loc pe o zonă extinsă, de aproximativ patru hectare. Deci nu știu cât de aproape au putut sta unul de celălalt cei care au participat. Și în fotografii se vede că s-a păstrat distanța între oameni. Majoritatea participanților au avut măști, în portbagajul mașinii am adus patru cutii cu astfel de măști. Acum, nu am stat lângă fiecare în parte”, declară primarul Oancea pentru Turnul Sfatului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.