Junele liberal Ovidiu Raețchi vine cu o nouă propunere care spune multe despre fanteziile sale totalitariste de extrema stângă: nici mai mult, nici mai puțin, el ar vrea ca România să fie condusă un an de zile de un guvern militar, ceea ce nu se întâmplă pe niciunde în Europa civilizată, dar la noi ar fi indicat, insistă fostul peremist, deoarece Armata stă bine la credibilitate.
Raețchi nu explică ce legătură ar putea fi între Armată, credibilitatea ei și rezolvarea crizei Covid-19, fiindcă, bănuim că înțelegeți cu toții, soldații nu-s doctori sopecializați în astfel de crize, nu-s oameni de știință sau manageri de altceva decât de cazarme. Astfel de inițiative au loc doar prin Africa neagră și prin America Latină. Unde deciziile sunt impuse cu forța și mitraliera.
Pe de altă parte, în pofida cifrelor din sondaje, Armata Română se face vinovată de crime împotriva umanității săvârșite la Revoluției (alături de Ion Iliescu, acoliții săi și Securitate). Deși nimeni nu le face dreptate morților Revoluției, Armata Română trece anual cu ”trotinetele” ei blindate pe sub Arcul de Triumf, cu surle și trâmbițe. Vă amintim că România a ajuns să aibă în jur de 1700 de generali pe timp de pace, ca o juntă militară din America Latină.
Pentru a înțelege din puțul cărei gândiri vin fanteziile astea, vă amintim că ”salvatorul” fascinat de totalitarism Ovidiu Raețchi este fiu de turnător securist (Geo Raețchi) și de fost colonel de Securitate și prim-vicepreședinte al PRM, Corneliu Ciontu, el lucând o perioadă la Tricolorul, foaia mizerabilă care a negat Holocaustul în repetate rânduri – mai multe detalii AICI.
Iată cum vede ”salvatorul” Raețchi instaurarea dictaturii militare în timp ce le pânge de milă politrucilor zilei pentru că își năruiesc imaginea și capitalul politic pe timp de criză:
”În timp ce masa de manevră a populiștilor crește, văd întâmplător la Ionas Vladimir un sondaj care spune așa: încrederea în Armată - 57%. Încrederea în partide - 3%.
Și rămân la părerea ca trebuia să avem un guvern de pandemie/vaccinare - de circa un an - condus de Nicolae Ciucă. Nu pentru că Armata și politicul trebuie să se amestece în condiții normale (nu trebuie), nu pentru că militarii fac neapărat lucrurile mai bine (vezi momentul cu parolele pe tablă sau ciudățenia Lehliu-Gară), ci pentru că Armata e mai credibilă, mai respectată și mult mai populară în rândul societății în ansamblu și - foarte important - în rândul publicului vizat de populiști.
Capitalul de încredere al ministrului Ciucă trebuia "cheltuit" în anul 2021 împotriva populiștilor (era un sacrificiu, nu o mare lovitură politică) - între altele și pentru că încrederea în Arafat a fost suprasolicitată. Așa, în contextul actual, irosim într-un an de încleștări Covid, mai degrabă inutil, potențialul de imagine al politicienilor tineri și reformiști, de care societatea are nevoie pentru schimbări mai sofisticate și profunde”.