„Dosarul filajului la magistrați și jurnaliști a fost redeschis de judecătoarea Daria Miheț de la Tribunalul București”, scrie jurnalistul TVR Alex Costache pe Facebook, care adaugă că judecătoarea „este cea care nu a redeschis Dosarul 10 August (întrucât cererea de redeschidere fusese făcută prost de fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu)”.
Alex Costache este una din victimele filajului din februarie 2020, împreună cu Horațiu Radu, la acea vreme ajunct interimar al Parchetului General, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnalistul Cosmin Savu de la Pro TV.
Cei patru au fost, potrivit G4Media, „urmăriți pas cu pas în timp ce participau la un eveniment privat într-un restaurant din Centrul Capitalei”. Pe atunci, era în plină desfășurare numirea noilor procurori-șefi, iar Horațiu Radu candida pentru poziția de Procuror General. Între-timp, el a fost numit secretar general la Ministerul Justiției.
Redăm postarea lui Alex Costache de pe pagina sa de Facebook:
„Aceasta înseamnă că ancheta va fi reluată de DIICOT, care cel mai probabil va declina la un parchet de sector. Iar noi vom solicita declinarea la Parchetul Militar.
În cadrul anchetei redeschise, noii anchetatori vor avea ocazia să verifice rolul și implicarea în filaj a fostului ofițer SRI, Gabriel Ionuț Olaru, acum patron al firmei ISCO Intellis.
Nefiind „jurnalist”, acesta poate și trebuie chestionat în legătură cu comanditarii (cei care au ordonat) operațiunea împotriva unor magistrați și jurnaliști. Vom cere Comisiei parlamentare pentru control a SRI să verifice dacă Gabriel Olaru este încă activ.
El a plecat în 2009 din SRI, dar - după cum a arătat jurnalistul Virgil Burlă de la Europa Liberă - s-a angajat la firma KTN Techologyes care - potrivit riseproject.ro - a vrut să vândă sofuri spion DaVinci către SRI și DGIA.
Olaru a trecut în declarațiile de avere că a lucrat la MAPN în perioada în care a lucrat la această firmă. Apoi, Olaru a lucrat la Ministerul Economiei, Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, și la Finanțe, la Direcția Generală Management al Domeniilor Reglementate Specific. În 2018, s-a lansat în domeniul de private intelligence. Așadar, un adevărat profil activ!
Și încă ceva. Cam ce ar trebui să i se întâmple d-lui procuror Robert Fleckhammer, acum când atât șeful lui (șefa interimară a DIICOT Oana Pâțu), cât și un judecător (Daria Miheț), au constatat că a greșit atunci când a clasat cazul.
Eu dacă greșesc o știre, sunt sancționat, însă șeful interimar al Secției Anti-Terorism din DIICOT (care lucrează îndeaproape cu SRI), Robert Fleckhammer, nu va păți nimic.
Dimpotrivă va fi premiat cu postul de șef ”plin” al secției și apoi, peste câțiva ani, cu o pensie nesimțită din banii noștri.”