VIDEO. Colonelul de jandarmi Marius Velicu, surprins printre protestatari fără mască. El fusese răsplătit cu flori de videochatista Oana Lovin după evenimentele 10 august 2018


VIDEO. Colonelul de jandarmi Marius Velicu, surprins printre protestatari fără mască. El fusese răsplătit cu flori de videochatista Oana Lovin după evenimentele 10 august 2018

Colonelul Marius Velicu de la Jandarmeria București, un personaj binecunoscut din perioada protestelor #rezist, mai ales pentru „amiciția” și „înțelegerea” pe care o arăta manifestanților pentru ca apoi să le dea amenzi usturătoare, a fost surprins cu masca sanitară la bărbie în timpul protestului organizat de AUR la Piața Universității.  

La protestul respectiv, un bărbat care nu purta masca a fost ridicat de către subalternii colonelului Velicu și băgat în dubă. Potrivit hotnews.ro, jandarmii au motivat că, în momentul în care au vrut să-l legitimeze, pentru că nu purta mască, acesta a devenit violent și i-a lovit cu picioarele. Video mai jos. 

Mai multe imagini cu Velicu fără mască, în mijlocul protestatarilor de la Universitate, mulți dintre aceștia, de asemenea, fără mască, au fost publicate de Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook. Velicu este unul dintre jandarmii care a primit flori din partea cetățenilor care au organizat un eveniment public de susținere a Jandarmeriei după groaznicele evenimente de la 10 august 2018 când jandarmii au intervenit brutal împotriva protestatarilor din Piața Victoriei. Printre susținătorii jandarmilor s-a aflat și videochatista Oana Lovin (foto sus dăruindu-i flori colonelului Velicu), care avea să devină cunoscută, doi ani mai târziu, drept o înflăcărată contestatară a măsurilor de restricție din pandemie.

„Pst, Jandarmeria, vă propun un mare exercițiu de PR: ia vorbiți voi cu frățiorii de la Poliție să-l amendeze pe colegul vostru jandarm care nu poartă mască (vezi foto). Scena e surprinsă azi in momentele premergătoare mitingului, la Universitate, si s-ar putea intitula duios "Jandarm fără mască, odihnindu-se la o tacla cu protestatarii". Succes”, a comentat Robert Turcescu.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.