Pagube de milioane produse de greva sindicaliștilor lui Ion Rădoi. Aceștia pregătesc o nouă acțiune de protest în stația de metrou Piața Victoriei


Pagube de milioane produse de greva sindicaliștilor lui Ion Rădoi. Aceștia pregătesc o nouă acțiune de protest în stația de metrou Piața Victoriei

Compania Metrorex a finalizat evaluarea pagubelor cauzate de greva „spontană” de vineri, 26 martie, precizând că va încerca să recupereze toate pagubele de la cei vinovați, în condițiile în care consideră că protestul a fost ilegal. 

”Acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean a produs pagube de 2.826.642 lei. (…)

După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei.

Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei.

Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție”, se arată în comunicatul remis de Metrorex publicației Spotmedia.ro.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, faptul că prejudiciul creat în urma grevei de vineri de la metrou va fi acoperit de participanții la protest, astfel că participanților li se va reduce salariul cu o zi. Conducerea Metrorex va stabili cine a participat și va dispune reducerea salariilor, a mai precizat premierul în mesajul postat duminică pe o pagină de socializare.

Protestul „spontan” care a debutat vineri  dimineață, în stația de metrou de la Unirii, cu coborârea mai multor sindicaliști pe șine și decuplarea de la alimentarea cu energie în mai multe stații de metrou, a perturbat serios traficul din Capitală la cele mai aglomerate ore ale transportului de suprafață. Se estimează că peste 250.000 de călători au rămas fără transport în urma acțiunii sindicale.

Potrivit unor informații pe surse, sindicaliștii afiliați sindicatului condus de Ion Rădoi au anunțat o nouă mișcare de protest pentru luni seară, în stația Piața Victoriei.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.