VIDEO Fritz, monument de ipocrizie: critică protestele de azi-noapte, deși a organizat o manifestație politică pe parcursul căreia nu s-au respectat regulile sanitare


VIDEO Fritz, monument de ipocrizie: critică protestele de azi-noapte, deși a organizat o manifestație politică pe parcursul căreia nu s-au respectat regulile sanitare

Primarul USRPLUS al Timișoarei, Dominic Fritz, a criticat pe Facebook protestele desfășurate azi-noapte împotriva restricțiilor, spunând că pandemia nu va fi învinsă prin scandări, ci prin respectarea regulilor sanitare. 

"Am respectat și voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timișoara, orașul libertății. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor și terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte.  

Este evident pentru toată lumea că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată concomitent în mai multe orașe din țară, s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii.  

Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida.  

Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean - adică profund anti-timișorean.  

Nu, Timișoara nu-i a lor.    

Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel național. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanțare, prin purtarea măștii și prin vaccinarea masivă.  

Rata de infectare la Timișoara a început să scadă, iar județul Timiș are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul", a scris Fritz pe Facebook.

Ceea ce trebuie subliniat este că Fritz, în această situație, reprezintă un monument de ipocrizie. În septembrie 2020, după ce a câștigat alegerile pentru funcția de primar, Fritz a organizat o manifestație în Piața Victoriei din Timișoara, unde nu s-au respectat regulile sanitare, pe parcursul căreia cetățenii s-au îmbulzit pentru a-i asculta de aproape discursul de câștigător. 

Vedeți video:„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.