Gazeta Moscovei o promova pe „doctorița-minune” de la Oradea încă de acum un an. Șefa Spitalului „Victor Babeș” se declară stupefiată de „fenomenul” Flavia Groșan și lansează un avertisment tranșant


Gazeta Moscovei o promova pe „doctorița-minune” de la Oradea încă de acum un an. Șefa Spitalului „Victor Babeș” se declară stupefiată de „fenomenul” Flavia Groșan și lansează un avertisment tranșant

Managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, dr Simin Aysel Florescu, fost director medical al instituției și una dintre cele mai credibile voci ale pandemiei, avertizează, public, într-o postare tăioasă, că venerata Flavia Groșan, doctorița-minune care vindecă online COVID-19, tratează „după ureche”. 

Promovată intens de cele mai toxice personaje conspiraționiste, rusofile, de naivi și de media românească de propagandă anti-UE și anti-justiție, Flavia Groșan apărea într-un material despre „gripă” chiar în gazeta Moscovei, Sputnik, în ianuarie 2020, cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei, mai exact în vremea în care Adrian Streinu-Cercel, fostul manager de la Institutul "Matei Balş" în prezent senator PSD, spunea că SARS-Cov-2 „este doar un punctișor pe harta Chinei” și că riscul să ajungă la noi este foarte redus.  

Articolul este semnat de nimeni alta decât Georgiana Arsene - soția infamului Gelu Voican Voiculescu, acuzat de crime contra umanității în dosarul Revoluției - o admiratoare fanatică a președintelui rus Vladimir Putin. Despre cum dezinforma recent Georgiana Arsene spunând că protestatarii pentru eliberarea lui Aleksei Navalnîi ar fi atacat forțele de ordine, acestea din urmă fiind adevăratele victime ale protestelor din Rusia, Podul a relatat AICI.

Avertismentului medicului Simin Aysel Florescu: 

„Ma gândesc la pacienții noștri, foști, actuali și mai ales viitori, și ma întreb cu stupefacție: 

– preferati/ ati fi preferat sa fiți tratați de un medic exclusiv online, sau de un medic care a stat fata în fata cu voi, v-a consultat și v-a revăzut zi după zi? 

-ati prefera/ati fi preferat un tratament ” după ureche” ( chiar dacă e proclamat cu surle și trâmbițe pe posturi TV indecent și periculos de ignorante), sau unul studiat meticulos de mii de doctori și avizat de organisme profesionale naționale și internaționale pe baze stiintifice și pe dovezi medicale? 

– ati prefera/ ati fi preferat un medic care a văzut sute și mii de pacienți cu Covid în ultimul an, care a trecut și el prin boala, care deja știe cu ochii închiși cât oxigen, cata heparina și cata dexametazona ii trebuie unui bolnav cu Covid încă ” din usa sectiei”, sau unul care vorbeste la TV cu masca sub barbie, ca să nu se ia rujul rosu strălucitor de pe buze, în timp ce flutura din mâini și da ochii peste cap?? 

si, în final, ati preferat/ preferati sa supravietuiti acestei boli, sau…….? 

Gândiți-vă singuri, cu mintea cea buna. 

Noi, doctorii din viata adevărată, știm deja. 

Și facem cum știm din medicina bazata pe dovezi”. 

"Eu ştiu ce fac eu pacienţilor mei pe care îi tratez online. Eu nu văd pacienţii, mă iau după pulsoximetria pe care mi-o declară ei. Eu încep schema mea foarte repede, la primele simptome. Încerc să nu dau voie COVID-ului să pătrundă în plămân. (...) "Nu este problema mea (despre cei care ajung la spital cu saturație mică și refuză oxigenul, n.red). Eu, din momentul în care pacientul intră în spital şi se adresează servicului UPU, m-am retras. Nu ştiu despre ce este vorba. Mai este un aspect aici, când iese din spital, cu concentrator de oxigen şi cu saturaţia de oxigen la nivele rezonabile, eu încerc să îi scot de pe oxigen cât pot de repede. Cu mişcare, cu medicaţie. Capul să preia controlul corpului, asta îmi doresc. De regulă, şi reuşesc foarte repede. Asta îşi doresc toţi până la urmă. Să iasă de pe oxigen. Asta fac. Ieşim de pe oxigen. Nu ştiu cum, dar ieşim (...) Eu ştiu ce fac eu aici. Cum îi tratez pe ai mei. În rest, că merg în spital, că se duc la UPU, problema lor..., a precizat Flavia Groșan într-un nou interviu pentru Antena3.

Simin Aysel Florescu este conferențiar universitar și medic cu experiență de peste 20 ani în tratarea bolilor infecțioase și epidemiologice și cu studii aprofundate în tratarea hepatitelor de tip B si C. Are competență în Managementul general și medic, supraspecializare în boli tropicale și e coordonator stewardship antibioterapie în Spitalul "Dr. Victor Babeș". Este membru al comitetului editorial al Revistei Romane de Boli Infecțioase, Societății Române de Boli Infecțioase și Societății Europene de Medicina Călătoriei. 

Prezentă adesea în spațiul public pentru a informa despre situația produsă de pandemie și avertizând mai ales cu privire la seriozitatea cu care populația trebuie să trateze recomandările medicilor, șefa de la „Victor Babeș” a rămas în istoria acestei perioade dificile și printr-o altă declarație tranșantă, invitându-I pe cei care nu cred în COVID să viziteze secțiile de terapie intensivă fără mască” 

"Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok. 

Păi atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască ( că e inutilă, zici, nu?), și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Ăia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați. Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă.... Aaa, parcă e altfel decât în Piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră aaadââânc, trage aer în piept, dă-l afară.... ....poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP.... 

Așaaaaa, acum așteptăm 6-7 zile.. 

Ne chemi tu când te apucă....cum ce, Covidu ăla care nu există. 

Ai curaj? ....că la vorbe sunteți meșteri toți.....doctori sunteți toți....incredibil!", spunea Aysel Florescu în urmă cu câteva luni.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.