AUR se războiește și cu Declic, nu doar cu DNA. Fostul milițian Georgel Badiu, în prezent deputat, se crizează împotriva societății civile: "Terorism cibernetic!"


AUR se războiește și cu Declic, nu doar cu DNA. Fostul milițian Georgel Badiu, în prezent deputat, se crizează împotriva societății civile: "Terorism cibernetic!"

Pe lângă înjurăturile din Parlament, AUR a demarat și "jihadul" anti-DNA pe fondul dezbaterilor referitoare la desființarea SIIJ. Deputatul AUR Georgel Badiu a declarat miercuri în plenul Camerei Deputaților că nu a văzut eforturi din partea coaliției PNL-USRPLUS-UDMR "pentru curățarea DNA de lepre".

VEDEȚI ȘI: VIDEO. Parlamentarii AUR au intervenit cu jigniri de interlopi, amenințări și urlete într-o conferință de presă a USR. Deputatul Dan Tănasă: „Am șosete rupte mai valoroase decât tine”/ „Dacă te bag în pi*** mă-tii, o să zici că am ceva cu tine”

"Îmi aduc aminte că după 1990 erau niște indivizi prin țara asta și prin presă și prin politică care își doreau să dărâme această clădire pentru că vezi Doamne era făcută pe vremea lui Nicolae Ceaușescu și nu dădea bine la noua imagine capitalistă a României. Așa și cu această comisie. Ne jucăm de-a înființarea și desființarea comisiilor, ne jucăm de-a înființarea și desființarea unor structuri. Vine altul la putere o înființează din nou, altul o desființează. Nu e normal. În Comisia Juridică au fost determinați să plece reprezentantul CSM și reprezentantul ÎCCJ. Cei de la asociațiile profesionale ale magistraților și-au expus oful, dar n-au fost ascultați. Totul se face la comandă. Se votează după cum există trasată agenda celor de la guvernare. Nu e normal. Dacă vrem să facem justiție în țara asta, hai să facem astfel încât să fie justiție pentru toți. Nu mai avem nevoie de alte portocale prin DNA și de alți indiviz care comit abuzuri în funcțiile înalte în care au ajuns datorită nu știu căror matrapazlâcuri politice. Haideți să facem într-un fel și să corectăm și DNA-ul dacă tot vrem să desființăm SIIJ. N-am văzut nicio garanție pentru magistrați, pentru justiție, n-am văzut eforturi pentru corectarea DNA, pentru curățarea DNA de lepre. Nu s-a făcut și nici nu se vrea să se facă, pentru că DNA e folosit ca arma politică. Asta e problema. Discuția nu e despre existența sau despre desființarea SIIJ. Discuția de fapt rezidă în ce este DNA și ce face și în slujba cui se pune. Ați mai auzit ceva de DNA după ce a plecat Codruța Kovesi? Nimic nu mai face DNA. Nu ați mai auzit nimic și nici nu o să mai auziți până nu se scapă de acest SIIJ, după care o să înceapă jihadul în justiție. Asta e problema. Aveți grijă de justiția din România pentru că din cauza asta se alege praful de România!", a zis Badiu. 

Nu este prima ieșire condamnabilă a deputatului Badiu. Pe parcursul dezbaterilor din Comisia Juridică a Camerei Deputaților privind desființarea SIIJ, Cătălina Hopârteanu, reprezentantă a societății civile din partea comunității Declic, a prezentat o serie de păreri ale cetățenilor care solicitau să nu fie votat și amendamentul care le oferă superimunitate magistraților. Cu o agresivitate ieșită din comun, Badiu a intervenit în dezbateri spunând că faptul că Declic i-a trimis mesaje de la cetățeni reprezintă un act de "terorism cibernetic".

Badiu: Aș ruga-o pe doamna de la Declic să nu o mai țină cu superimunitatea că nu e nicio superimunitate. Iar ceea ce face Declic cu miile de mesaje trimise e terorism cibernetic.

Cătălina Hopârteanu: Acele mesaje sunt trimise de cetățeni. (vedeți AICI video cu atacul deputatului AUR la adresa Declic de la minutul 15:00)

Potrivit Ziarul de Vrancea, Georgel Badiu ar fi unchiul copreședintelui AUR George Simion. Georgel Badiu este fost polițist. Conform Newsweek România, cel puțin din 2019 (adică de la vârsta de 51 de ani), Georgel Badiu a ieșit la pensie. Badiu primește, anual, o pensie de la Ministerul de Interne în valoare de 85.200 de lei, adică 7.100 de lei pe lună. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.